15 / 05 / 2024

havayolları firmaları

havayolları firmaları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, vatandaşların bayram süresince mağduriyet yaşamaları için trenlere ek vagonların ekleneceğini, hava yollarında da 296 ek seferin planlandığını bildirdi.

İsmail Sezen: Cityscape Fuarı'na firmalar artık satış için geliyor!

Cityscape Global 2014'te Türk firmaların organizasyonunu üstlenen İstexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen'le konuştuk. İsmail Sezen, katılımın her yıl gittikçe arttığı Cityscape fuarını emlakkulisi.com takipçileri için değerlendirdi...

Türk inşaat firmaları dev projelerini Dubai’de tanıttı!

DUBAİ’de konut alıcı ve satıcısını buluşturan Cityscape Global Emlak Fuarına milyar dolarlık Türk projeleri katıldı. Önceki gün açılan fuara Ortadoğulu yatırımcıların ilgisi katılımcı firmaların yüzünü güldü.

Çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu olan firmalar!

Çevre görevlileri, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu denetliyor. Peki, çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu olan firmalar hangi firmalardır?

İnşaat firmaları şantiye şefi arayışlarını hızlandırdı!

Firmalar ölümlü kazalardan bu denli tedirgin bir hale gelmişken inşaatların en kilit pozisyonu olan iş güvenliğinden de sorumlu şantiye şefliği için verdikleri ilan sayılarını artırdılar.

Yurt dışına işçi götüren Türk inşaat firmalarına Torba Yasa müjdesi!

Torba yasa ile yurt dışına işçi götüren inşaat firmalarına sigorta prim kolaylığı getirildi. Türkiye ile sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen firmaların götürdüğü işçilerin sigorta primleri yarıya düşecek. İşte o madde...

Tolga Özdemir: Küçük firmalar da yeşil sertifika peşine düştü!

Binalarda yüzde 20 ile 50 arasında enerji, su tasarrufu sağlayarak genel anlamda işletme giderlerinde tasarruf sağlayan yeşil bina kavramı artık küçük firmaların da ilgi alanına girdi...

Malezya Havayolları 6 bin kişiyi işten çıkaracak!

Yıl içinde yaşadığı 2 büyük felaketin ardından yeniden yapılanmaya giden Malezya Havayolları, 20 bin çalışanından yaklaşık 5-6 binini işten çıkartacağını ve bazı uçuşlarına son vereceğini açıkladı...

Kıbrıs Havayolları Ryanair'in oluyor!

Avrupa Birliği'nin aldığı karar sonrasında artık hükümetler zorda kalan havayolu şirketlerine yardım edemiyor. Herkesin gözü, Kıbrıs Rum Kesimi'nin havayolu şirketi Cyprus Airways'te. Kıbrıs Havayolları Ryanair'in oluyor.

Konut firmaları, Eylül'de planladıkları zammı erteledi!

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eylül'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek.

Etihad Havayolları, 2015 yılında 5 uçuş noktası ekleyecek!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2015 yılının ilk yarısında Abu Dabi'den uçtuğu noktalara Cezayir, Edinburgh, Entebbe. Hong Kong. Kalküta ve Madrid'i ekleyecek.

Denetim firmaları, inşaatı yapan firma tarafından belirleniyor!

Yaklaşık 18 bin insanın hayatını kaybettiği Marmara depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yapı denetimleri sağlıklı yapılmıyor. Hâlâ yapı stoğunun yenilenmesinde sıkıntılar bitmedi. Denetim firmaları, inşaatı yapan firma tarafından belirleniyor.

İnşaat firmaları Eylül'de tanıtacakları yeni projelerle cezbetmeye çalışacak!

İnşaat firmaları, yaz mevsiminin yarısını Ramazan, bayram ve tatille geçiren tüketicileri eylülde görücüye çıkaracakları projelerle cezb etmeye çalışacak. Bazı firmalar ise projelerini yeniden gündeme getirecek.

Çinli asansör firmaları Türk pazarına koşuyor!

Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar olan asansör piyasasında 400 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriliyor. İthal ürün pazarının lideri olan Çinli firmalar ise pazar paylarını artırmak için fuarda en büyük dış katılımı gerçekleştiriyor...

havayolları firmaları Haberi

havayolları firmaları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ASELSAN ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurban Bayramı'na yönelik alınan önlemlere ilişkin soru üzerine Bakan Elvan, öncelikle tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladığını belirtti.


Kurban Bayramı öncesi, bayramın ilk ve son günlerinde çok yoğun bir trafikle karşı karşıya kalındığını ifade eden Elvan, trafik kazalarının bu günlerde arttığına dikkati çekti. Kazaların yarısının hızlı araç kullanmaktan kaynaklandığına işaret eden Elvan, sürücülerden, yola çıkmadan önce araç bakımlarını yaptırmalarını, gidecekleri güzergahtaki yol çalışmaları hakkında bilgi almalarını ve trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmelerini istedi. 


Araçlarıyla uzun yola çıkacak vatandaşların her 2 saatlik sürüşten sonra mutlaka mola vermeleri gerektiğini vurgulayan Elvan, bakanlığının ilgili birimlerince alınan bayram önlemlerini de şöyle sıraladı:


"Karayolları Genel Müdürlüğümüz (KGM), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğümüz...