11 / 05 / 2024

havayolu uçuş istatistikleri 2014

havayolu uçuş istatistikleri 2014

Türkiye genelindeki havalimanlarında yılın ilk yarısında toplam yolcu sayısı 75 milyonu geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü haziran ayına ilişkin havayolu yolcu ve uçuş istatistiklerini açıkladı...

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

THY'den yeni bir güncelleme geldi! Artık uçaklarda telefon serbest olacak!

Türk Hava Yolları (THY), birçok kent merkezine uçak seferleri düzenlemesiyle bilinen bir havayolu şirketi olarak uzun yıllardır uygulanan telefon yasağını kaldırmaya hazırlanıyor. Bu gelişme, yabancı bazı havayolu şirketlerinde de gerçekleştirilirken, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından da duyuru

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcularının telefonlarını uçak moduna almalarına gerek bırakmayacak. Konu ile ilgili olarak tarih veren Avrupa Komisyonu yolculara yeni hizmetler sunulacağını duyurdu.

Pegasus'tan zam çıkışı! Uçak biletlerine zam mı gelecek?

Uçak bileti fiyatlarının özellikle yurt içi hatlarda çok düşük loduğunu belirten Pegasus Başkanvekili Mehmet Nane, havayolu şirketlerinin personel hariç tüm giderlerinin döviz bazlı olduğuna işaret etti.

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı! 

İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 Türk lirası olan tavan fiyatına zam geldi. Yeni ücret bin 150 Türk Lirası oldu. Havayolu şirketleri, yeni belirlenen tavan fiyatı üzerinden biletleri bugün itibariyle satışa çıkardı.

Uçak bilet fiyatları yükselirken, satışlar azaldı! Havayolu şirketleri iç hatlara sefer yapmak istemiyor!

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, asgari ücretin artması, ham maddenin artması derken, tüm dünyada ulaşım maliyetleri artmış durumda. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Uçak bilet fiyatları da bu fiyat artışından nasibini almış durumda. İşte haberin devamı…

Uçuşu olanlara büyük şok! 1700 sefer iptal edildi!

İskandinav havayolu SAS'tan uçak bileti alanlar büyük bir şok ile karşılaştı. Tam 1700 sefer iptal edildi.

Yusuf Akçayoğlu: Türkiye'ye uçmayanı uçuracağız!

İstanbul Yeni Havalimanı'nı inşa eden İGA İnşaatı'nın CEO'su Akçayoğlu, "Türkiye'ye hiç uçuşu olmayan havayolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyor" dedi.

3. havalimanına 250 havayolu şirketi uçacak!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü unvanını kazanacak ve sadece ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli olacak İstanbul Yeni Havalimanı'na 250 havayolu şirketi uçacak.

THY ve Pegasus hisseleri uçuşa geçti!

OPEC üretimde değişikliğe gitmemesinin ardından petrol fiyatları sert şekilde gerilerken, jet yakıtının en büyük maliyet kalemi olduğu havayolu şirketlerinin hisseleri, kârlılığa ilişkin olumlu beklentilerle kazanımlarını güçlendirdi.

Atlasjet, filosuna 30 yeni uçak katacak!

Havayolu şirketi Atlasjet, Airbus ile liste fiyatıyla hesaplandığında 3 milyar doları bulan 30 adet yeni Airbus 321 ceo modeli uçak siparişi için mutabakat zaptı imzaladı.

Atlasjet filosuna 30 yeni uçak katacak!

Havayolu şirketi Atlasjet, Airbus ile liste fiyatıyla hesaplandığında 3 milyar doları bulan 30 adet yeni Airbus 321 ceo modeli uçak siparişi için mutabakat zaptı imzaladı.

havayolu uçuş istatistikleri 2014 Haberi

havayolu uçuş istatistikleri 2014

Türkiye'deki havalimanları yılın ilk yarısında 75 milyon yolcuyu ağırladı. İstanbul Atatürk Havalimanı bunun yüzde 35'ini karşılarken, Antalya ise tarihi rekor kırdı.


Türkiye genelindeki havalimanlarında yılın ilk yarısında toplam yolcu sayısı 75 milyonu geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü haziran ayına ilişkin havayolu yolcu ve uçuş istatistiklerini açıkladı. Buna göre Türkiye'de, haziranda uçak ve yolcu trafiği yoğunluğu hız kesmedi. Geçen ay Türkiye genelindeki havalimanlarından haziranda hizmet alan yolcu sayısı 16 milyonu geçti. Haziran itibarıyla havalimanları toplam uçak trafiği de bir önceki yılın aynı ayına göre iç hatlarda yüzde 7.8 artışla 65 bin 308, dış hatlarda yüzde 8.7 artışla 61 bin 93 olmak üzere toplamda yüzde 8.2 artışla 126 bin 401 oldu. Türkiye hava sahasından haziran ayında yüzde 11.5 artış...