29 / 04 / 2024

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı! 

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı! 

İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 Türk lirası olan tavan fiyatına zam geldi. Yeni ücret bin 150 Türk Lirası oldu. Havayolu şirketleri, yeni belirlenen tavan fiyatı üzerinden biletleri bugün itibariyle satışa çıkardı.



Son zamanlarda döviz kurundaki dalgalanmalar ve petrol fiyatlarındaki artış gibi sebepler, ulaşım başta olmak üzere birçok alanda fiyat artışları ile karşı karşıya kalınmasına sebep oluyor. Buna bağlı olarak İç hat uçak bilet ücretlerinde tavan ücret uygulaması yeniden düzenlendi. Buna  göre iç hatlarda ekonomi sınıfında tek yönde, en yüksek bilet fiyatı bin 150 lira olarak açıklandı.

Bu yıl tavan fiyatı beşinci kez değişti!

Havayolu şirketleri, yakıta gelen zam ve maliyetlerdeki diğer artışlar nedeniyle bir süredir iç hat bilet fiyatlarında tavan ücretin artırılmasını istiyordu. Tavan ücretinde yapılan bu son zamla birlikte 2022 yılında toplamda beşinci kez iç hat biletlerinde tavan ücreti değişmiş oldu. Tavan ücretinde sene başında 599 lira olarak belirlenen en yüksek bilet fiyatı, kademe kademe yukarı çekilirken; son olarak haziran ayında 999 liraya kadar yükseltilmişti. Yeni belirlenen tavan fiyatıyla havayolları, bugünden itibaren yurt içi uçuşlarda ekonomi sınıfı tek yön, en yüksek bilet fiyatını bin 150 lira olarak satışa çıkarmaya  başladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön