28 / 04 / 2024

Uçak bileti alacaklar dikkat! İç hat biletlerinde yeni tavan fiyat belli oldu

Uçak bileti alacaklar dikkat! İç hat biletlerinde yeni tavan fiyat belli oldu

İç hat uçak biletlerinde tek yön için daha önce 999 lira olan tavan fiyat, bin 150 lira olarak belirlendi.



Kullandıkları akaryakıta yapılan zam ve masraflar nedeni ile Havayolu şirketleri, iç hat biletlerinde fiyat tavan ücretin artırılmasını istiyordu.  Tavan ücretin de sene başında 599 lira olarak belirlenen en yüksek bilet fiyatı, son olarak haziranda 999 liraya kadar çıktı. Yeni belirlenen tavan fiyatıyla havayolları, bugünden itibaren yurt içi uçuşlarda ekonomi sınıfı tek yön en yüksek bilet fiyatını bin 150 lira olarak satışa sunmaya başladı.

İÇ HATTA EN YÜKSEK EKONOMİ SINIFI ÜCRET 1449 TL OLACAK

Yeni alınan karara göre yeni tavan ücretiyle iç hat uçuşu yapacaklar business sınıfı dışında kalmak üzere bayram ve tatil gibi dönemler dahil ekonomi sınıfında artık bin 449 liradan fazla bilet parası vermeyecek. İç hat bilet fiyatlarının tatilde ve bayram döneminde aşırı artışını engellemek için 9 yıl önce tavan bilet fiyatı uygulaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılmıştı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön