30 / 04 / 2024

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı! 

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı! 

İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 Türk lirası olan tavan fiyatına zam geldi. Yeni ücret bin 150 Türk Lirası oldu. Havayolu şirketleri, yeni belirlenen tavan fiyatı üzerinden biletleri bugün itibariyle satışa çıkardı.



TAVAN FİYAT UYGULAMASI İLK OLARAK 2013'TE BAŞLADI!

Yeni tavan ücreti düzenlemesiyle birlikte iç hat uçuşu yapacak yolcular ekonomi sınıfında artık bin 449 liradan fazla bilet ücreti ödemeyecekler. Bu fiyata 'business sınıfı' dahil değil. Ayrıca bayram ve tatil dönemi için de tavan fiyat geçerli olacak. 

2021 yıl sonu tavan fiyatı 499 liraydı!

 İç hat bilet fiyatlarının tatilde ve bayram döneminde aşırı artışını engellemek için 9 yıl önce tavan bilet fiyatı uygulaması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın girişimiyle yürürlüğe koyulmuştu.. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan ücret 299 lira olarak açıklanmıştı.  2021'in sene sonunda ise tavan ücreti 499 Türk Lirası'ydı. İç hat business sınıfında ve dış hat bilet fiyatlarında ise tavan ücret uygulaması bulunmuyor.

56 milyarlık ceza affı! Tarih belli oldu!

Servis ücretlerine zam! İşte yeni fiyatlar...

Son dakika! Gıda enflasyonu durmuyor! Bir hamle daha geldi!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön