06 / 05 / 2024

Havran ruhsatlı jeotermal saha ihalesi

Havran ruhsatlı jeotermal saha ihalesi

Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Balıkesir'in Altıeylül, Gönen, Manyas ve Havran ilçelerinde bulunan 4 adet arama ruhsatlı jeotermal saha 116 bin 841,64 TL'ye ihale edilecek.

Ağrı'da jeotermal kaynak bulunan alana 50 yataklı hastane!

Ağrı Valiliği İl Özel İdaresince, sondaj çalışmalarında 48 derecelik sıcaklığa sahip jeotermal kaynak bulunan alana 50 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi kazandırılacak.

Balıkesir Havran'a millet bahçesi geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgenin ikinci millet bahçesinin temeli atıldı. Havran'da yapılacak proje 21 bin 700 metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilecek.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

Muğla'da bazı sahalar jeotermal kaynak için ihaleye çıkıyor!

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak. Bulması halinde 30 yıl işletecek..

Balıkesir Havran Belediye Binası'nın temeli atıldı!

Balıkesir’in Havran Belediyesi tarafından Hamambaşı meydanına yaptırılan yeni belediye hizmet binasının temeli atıldı. Hizmet binasının bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Ümraniye'de 2B tapulamada ilk ruhsatlı bina temeli atıldı!

Ümraniye Belediyesi tarafından 2B tapulama çalışmalarından sonraki ilk ruhsatlı ek binanın temeli atıldı.

Doğan Jeotermal Group'tan 2 yeni termal tesis geliyor!

Mühendislik okuduğu yıllarda Türkiye’nin jeotermal potansiyeli ile tanışan Mehmet Ali Doğan, 1994’ten itibaren adeta kafayı bu konuya taktı. Bu alanda ülkemizin en büyük girişimcilerinden biri haline gelen Doğan, 3 büyük termal tesisi kurdu ve 2 tesisin yatırımını başlattı.

Balıkesir Havran yolu yenileniyor!

Balıkesir Havran ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Havran Belediyesi’nin ortaklaşa çalışmaları devam ederken şimdi de ilçe giriş yolunu yenileyecek.

Balıkesir Havran şantiye alanına döndü!

Balıkesir'in Havran ilçesinde projeler ve yatırımlar hızla yükseliyor. Havran, tarihinin en verimli yıllarını yaşıyor.

Manisa'da jeotermal santral çalışmaları için acele kamulaştırma!

Manisa İli Sınırları İçerisinde Yer Alan 2012/27 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahasında Yapımı Devam Eden Jeotermal Enerjiye Dayalı Santral Çalışmaları Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İzmir Valiliği'nden 4 jeotermal kaynak işletme sahası ihalesi!

İzmir'in 17 ilçesindeki 50 jeotermal kaynak arama sahasıyla 4 jeotermal kaynak işletme sahası için İzmir Valiliği tarafından ihaleye çıkılacak.

Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu nasıl çözülecek?

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarlarından İhsan Aydın bugün köşesinde "Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu nasıl çözülecek?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Havran ruhsatlı jeotermal saha ihalesi Haberi

Havran ruhsatlı jeotermal saha ihalesi

ARAMA RUHSATLI JEOTERMAL ALANLARIN İHALESİ YAPILACAKTIR


Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından:


1 - Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan ve aşağıdaki tabloda ilçesi, mahallesi, cinsi, ve hektarı belirtilen AR.10/0059, AR.l0/0181, AR.10/0180, AR.10/0170 nolu 4 adet arama ruhsatlı jeotermal saha 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununun 10.maddesinin 1.fıkrasının (c) bendi gereğince ihale edilecektir.

2 - İhale 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 45 inci maddesi gereğince; Balıkesir Yatırım izleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda (Eski Kuyumcular Mah. Anafartalar Cad. PTT Binası Kat: 3 Karesi/BALIKESİR) aşağıdaki tabloda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır.

3 - İşin Muhammen bedeli ve %3 geçici teminat miktarı aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

4 - Şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Balıkesir Yatırım izleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat...