19 / 05 / 2024

havzalara kesilen ceza

havzalara kesilen ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2013 'te havzalara yönelik gerçekleştirilen 27 bin 757 denetimde kirliliğe neden olduğu belirlenen işletmelere 50 milyon 574 bin 371 lira idari para cezası uygulandı

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Pandemi döneminde ceza alanlara sevindirici haber! Cezalar 2000 TL şeklinde iade edilecek!

Koronavirüs salgını sürecinde maske takma mecburiyeti ve diğer pandemi kısıtlamalarına riayet etmeme durumunda verilen idari para cezaları konusunda kritik bir evreye giriliyor. En son açıklanan bilgilere bakılırsa, ceza kesilen vatandaşların hesaplarına bu cezaların bir bölümü geri aktarılacak.

Tiktok'a şoke eden ceza! İşte kesilen cezanın nedeni

Yaklaşık 1,5 milyar kullanıcısı olan ve tüm dünyada severek kullanılan sosyal medya hesabı TikTok için kullanıcı verilerine yönelik soruşturma açılmıştı.  Tahkikatın ardından dev firmaya ceza verildi.

TikTok neye uğradığını şaşırdı! İşte TikTok’a kesilen ceza ve nedeni!

60 saniyelik videolar izlemesini ve yayınlamasını sağlayan bir sosyal medya uygulaması olan TikTok zor günler geçiriyor. Fransa’nın ceza kestiği TikTok neye uğradığını şaşırdı. İşte TikTok’a kesilen ceza ve nedeni…

Bayana uygun ev ilanına 8 bin TL'lik ceza verildi!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bekar erkeğe ev kiralamayan emlakçı ve ev sahibine ceza verdi...

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 18 ila 72 aylık çocuk sahibi olan kadın tutuklu ve hükümlülerin apart daire şeklinde tasarlanan cezaevlerinde kalmaları amaçlanıyor.

Emlak vergisi ceza affı 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? İşte emlak vergisi ceza affı 2021...

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Yapı denetim kuruluşlarına kesilen idari para cezalarında yargı yolu açıldı!

Anayasa Mahkemesi, 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun'daki, "yapı denetimi kuruluşlarına kesilen idari para cezasına karşı yapılan itiraz üzerine verilen mahkeme kararlarının kesin olduğunu" öngören düzenlemenin iptaline karar verdi.

Vergi kaçakçılarına göz açtırılmadı!

Gelir İdaresi Başkanlığınca, 2019'da akaryakıt pompalarına bağlı ödeme kaydedici cihazlara yönelik akaryakıt istasyonlarına 39 bin 373 denetim yapıldı, kesilen ceza tutarı 7,4 milyon lira oldu.

Yetki belgesi olmayan emlakçıya 25 bin TL ceza!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak ofislerine yetki belgesi alma koşulu geldi. Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak belirlendi. Yetki belgesi olmayanlara 25 bin TL ceza kesilecek...

Yılmaz Özdil'e villasındaki kaçak bölümler için 380 bin TL ceza!

Bodrum Belediyesi'nin Hülya Özdil'e Bitez'deki villasının kaçak bölümleri sebebiyle 380 bin TL ceza kestiği öğrenildi...

İmara aykırı yapılar için 'ceza' düzenlemesi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Buna göre, İmar Kanunu kapsamında aykırılıklar eylem-ceza dengesine uygun olarak, aykırılığa konu yapının büyüklüğüne göre değerlendirilecek.

havzalara kesilen ceza Haberi

havzalara kesilen ceza


En fazla denetimin gerçekleştirildiği Marmara Havzası'nda 12 milyon 741 bin 107 lira para cezası verildi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2013'te havzalara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde kirliliğe neden olduğu belirlenen işletmelere 50 milyon 574 bin 371 lira idari para cezası uygulandı.


Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, havza bazında yapılan su kirliliği denetimlerine ağırlık verildi.


Ülke genelinde 2013'te havzalara yönelik toplam 27 bin 757 denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde kirliliği neden olduğu tespit edilen işletmelere yönelik 50 milyon 574 bin 371 liralık idari para cezası işleme konuldu.


-En çok denetim Marmara Havzası'nda


Türkiye'deki havzalar içerisinde en çok denetim Marmara'da gerçekleştirildi. Marmara Havzası'nda 7 bin 9 denetimde 12 milyon 741 bin 107 lira para cezası kesildi.


Küçük Menderes Havzası'ndaki 665 denetimde 7 milyon 530 bin 332, Meriç-Ergene Havzası'ndaki 2 bin...