04 / 05 / 2024

Hayati Yazıcı devremülk

Hayati Yazıcı devremülk

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yazın gidilen tatillerde “Bedava tatil kazandınız söylemiyle otele davet edip devre mülk sözleşmesi imzalatıyorlar. Bu konuda şikayetler yoğunlaştı” dedi...

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Yaz yaklaşıyor, devremülk alacaklar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Yazın yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Devremülk alacak kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. İşte devremülk alımında dikkat edilmesi gerekenler...

Devremülk alırken nelere dikkat etmeli?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Elif Akar bugünkü köşe yazısında devremülk alırken dikkat edilecek konuları kaleme aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan TOKİ'ye kentsel dönüşüm övgüsü!

Rize'de inşa edilen millet bahçesi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TOKİ tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

Devremülk üzerindeki haciz alıcıları nasıl etkiler? 

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''hacizli devremülk satışı''konulu sorusunu yanıtladı. 

Devremülk satışında dolandırıcılara dikkat!

TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkanı ve TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devremülk satışları hakkında vatandaşlara karşı uyarılarda bulundu. 

İnşaatı başlamayan devremülk için ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''inşaatı başlamayan devremülk'' konulu soruyu yanıtladı.

Devremülk dolandırıcılığına dikkat!

6 yıl önce Kuşadası'ndan devremülk satın alan ve bu süreçte taksit ödemelerini gerçekleştiren Naime Kahriman, ödemelerin bitmesi sonucunda tapusunu almak istemesiyle gerçekle yüzleşti.

Devremülk dolandırıcılarına dikkat!

Hediye tatil vaadiyle devremülk satmaya çalışanlar tüketiciyi çileden çıkardı. TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu “Ben bile ümitlendim. Bunların ağına takılan kurtulamıyor” dedi.

Bolu Sarot Termal Vadi'de 15 bin TL'ye devremülk!

Bolu Mudurnu'da hayata geçen Sarot Termal Vadi'de devremülk fiyatları 15 bin TL'den başlıyor. İnşaatı bitmiş hazır dairelerde fiyatlar yaz-kış dönemine göre değişiyor.

Devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu!

Satıcı devremülk sözleşmelerinin kurulmasından en az bir gün önce tüketicilere yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ön bilgilendirme formu vermek zorunda oluyor. İşte devremülk sözleşmesine ilişkin ön bilgilendirme formu...

Devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesi, bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme oluyor. Peki, devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Hayati Yazıcı devremülk Haberi

Hayati Yazıcı devremülk

Yaz ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca kişi tatile çıkarken çok sayıda vatandaşın devre tatil ve devre mülk tatil paketi sebebiyle mağduriyet yaşadığı ortaya çıktı.


Star'ın haberine göre, Şikayetlerin çok arttığını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tüketicilere bazı uyarı ve tavsiyelerde bulundu. 


Yazıcı "Tatil hayali kuranlara özellikle ev telefonlarını arayarak ya da anket yapıyoruz denilerek alınan kişisel bilgiler üzerinden ulaşan firmalar, aileleri; 'Bedava tatil kazandınız', 'Tanıtım amacıyla sizi otelimizde ağırlamak istiyoruz' gibi söylemlerle otellere ya da bir takım tesislere davet ediyorlar. Otellerde yoğun ses ve ışık altında psikolojik bir baskı uygulanarak yapılan tanıtımlarda hazırlıksız yakalanan tüketicilerimizin düşünmelerine dahi izin verilmeden devre tatil/mülk sözleşmesi imzalatılıyor" dedi. 


Yazıcı'nın verdiği bilgilere göre bazı devre mülklerde inşaat ruhsatı gibi alınması gereken zorunlu belgeler bile bulunmuyor.


Vatandaştan yüzde...