13 / 05 / 2024

Haydarpaşa imar durumu

Haydarpaşa imar durumu

Haydarpaşa Garı için 2012 yılında onaylanan imar planına açılan davada bilirkişinin verdiği "İstanbul'un terası Haydarpaşa bölünemez " raporunun ardından İBB yeni plan hazırlayarak askıya çıkardı.

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

Haydarpaşa GATA’nın imarı değiştirildi!

Eski Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin KHK ile askeri amaçlı kullanımının sona ermesinden sonra  imar planları da değiştirildi.

İmar durumu harcı 2018!

2018 yılında tahsil edilecek imar harçları İBB tarafından açıklandı. Peki, 2018'de imar durumu belgesi almak için ne kadar ödeme yapılacak? İmar durumu harcı 2018 ne kadar?

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.

İmar durumu belgesi harcı 2016!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için mimari proje hazırlamadan önce imar durum belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge bağlı olunan ilçe belediyesinden alınıyor. Peki, imar durumu belgesi harcı 2016 ne kadar?

İmar durumu almak için dilekçe örneği!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oranları arsanın imar durum belgesinde yer alıyor. İmar durumu almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte imar durumu almak için dilekçe örneği..

1939 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı nazım imar planını tasdik eden Bayındırlık Bakanlığı, Prost'un planına göre Yenikapı'da inşa edilmesi planlanan İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa ile Harem arasında yapılmasını istemiş.

Haydarpaşa Limanı imar planlarına iptal kararı!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Liman ve geri sahası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığını belirtilerek iptal edildi.

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal edildi!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limanı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi.

2005 yılında Maritim Hotels Grubu, Galataport ve Haydarpaşa'ya talip olmuş!

2005 yılında Alman Maritim Hotels Grubu, Salıpazarı'nda gerçekleştirilecek Galataport Projesi'nde ve Haydarpaşa'da 5 yıldızlı iş oteli ve kongre merkezi yapımı ile ilgili projelere talip olmuş.

2003 yılında Haydarpaşa Garı'nı otel yapma projesi!

2003 yılında İstanbul Defterdarlığı, İstanbul'daki tarihi kurum binalarının ek gelir için satılarak otel yapılmasını önermiş. Satılması düşünülen binalar içinde Haydarpaşa Garı, Büyük Postane gibi tarihi binalar da varmış.

Haydarpaşa imar durumu Haberi

Haydarpaşa imar durumu

Yeni planda yeşil alan toplu taşıma peronu oldu, yeraltı otopark sayısı da artırıldı. Yeni plan ile açılan dava kadük olduğu için meslek odaları tekrar yargıya başvurma kararı aldı. 


Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ve Liman-lş, 2012 yılında onaylanan planın iptali istemi ile İBB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na dava açtı. İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nde görülen davada 2013 yılının aralık ayında bilirkişi raporu hazırladı. 


Raporda birçok yapılaşma fonksiyonu getirilen Haydarpaşa'nın İstanbul'un terası niteliğinde olduğu belirtilerek doğal afetler sonrasında toplanılacak yer açısından potansiyel oluşturduğuna da dikkat çekildi. 


Bilirkişi raporundan sonra İBB Meclisi 13 Aralık 2013'te 1/5 bin ölçekli Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresel Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda tadilat yaptı. Planın özü aynen korunarak yeniden hazırlanan plan...