21 / 05 / 2024

Haydarpaşa şimendifer geçidi

Haydarpaşa şimendifer geçidi

1930 yılında Nafıa Vekaleti'ne yani Bayındırlık Bakanlığına Haydarpaşa Şimendifer geçidine köprü yapılması için müracaat edilmiş.Emanet'in destekleriyle yapılacak köprünün üstünden de tramvay geçecekmiş.Toplam maliyeti ise 300 bin olacakmış.

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı’nda geri sayım başladı!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sırasında peronların olduğu kısımda ve rayların altında erken ve geç Bizans dönemine ait arkeolojik buluntular çıktı. Gar'daki çalışmaların yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı ne durumda?

Restorasyon çalışmaları başlayan Haydarpaşa Garı'nda hummalı bir çalışma devam ediyor. 109 yıl sonra başlayan büyük yenilemenin asıl nedeni, geçen sene garın çatısında meydana gelen yangın...

Ordu’nun yürüyen merdivenli ilk üst geçidi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşın sahile ve teleferiğe daha kolay ve güvenli ulaşmasını sağlamak amacıyla projelendirilen ve çalışmaları tamamlanan Ordu’nun yürüyen merdivenli ilk üst geçidi açılışa hazır hâle getirildi.

Tarihi Haydarpaşa Garı için nöbet sürüyor!

Adının dönüşümle alındığı Tarihi Haydarpaşa Garı 5 sene geçmesine rağmen hala açılmadı. Haydarpaşa Dayanışması bir kez daha garın ranta açılmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

İzmir Mithatpaşa Alt Geçit projesinin imar planı var mı?

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, ismi “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilen Mithatpaşa Alt Geçidi projesinin onaylı imar planı olmadığını açıkladı.

Tarihi Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tarihi Haydarpaşa Garı'nı satmak üzere harekete geçti. 9 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’ne yollanan yazıda “özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde” 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istendi.

Samsun Türkiş Hemzemin Geçidi'nde çalışmalar tamamlandı!

Samsun Hafif Raylı Sistem güzergahı Türkiş Hemzemin Geçidi’ndeki baskı beton çalışması 3 günde tamamlanarak geçit trafiğe açıldı.

Mahmutbey'deki İbrahim Tatlıses üst geçidi yıkılıyor!

İstanbul'da İbrahim Tatlıses üst geçidinin yıkılıp yerine yapılan Mahmutbey yolu üzeri yaya üst geçidi çalışması kapsamında, 0-3 Otoyolu'nun Ankara istikametinde köprü ayağı montaj çalışması yapılacağı açıklandı.

Bizimkent Yaya Üst Geçidi yenileniyor!

Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Bizimkent Kavşağı yaya üst geçidi yenileniyor. Üst geçit 18 Eylül Cuma 00.00-06.00 saatleri arasında kaldırılacak. Yeni üst geçit yol yapım ve kavşak çalışmalarının ardından 50 metre ötelenerek yapılacak.

Haydarpaşa şimendifer geçidi Haberi

Haydarpaşa şimendifer geçidi

Haydarpaşa'da Şimendifer geçidine bu sene bir köprü yapılacak köprünün bu sene inşası için Nafıa Vekaletine müracaat edilmiştir.Nafıa Vekaleti de bu sene bu köprü için bütçeye 60 bin lira koymağı vadetmiştir.


Şehremaneti de 930 bütçesine 60 bin lira koyacak bu suretle köprünün inşasına başlanacaktır.Köprü ancak 300 bin liraya malolacağı için gerek Nafıa ve gerek Emanet müteakıp senelerde de tahsisat koyacaklardır. Bu köprünün altından şimendifer, üstünden de tramvay geçecektir.


Kadıköy tramvay hattının ikmali için şirkete bir çok müracatlar vaki olmuştur. Şirket bunları tetkik etmektedir. Kadıköy hattının inşasına bu yaz başlanacaktır.


Cumhuriyet Gazetesi  27 Kanunusani (Ocak)...