28 / 04 / 2024

Hayzuran Hasol Has Mimarlık

Hayzuran Hasol Has Mimarlık

Mimar A. Hayzuran Hasol, ünlü Mimar Doğan Hasol'un eşi ve Has Mimarlık Ltd.'nin kurucu ortağıdır. A. Hayzuran Hasol, Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak da çalıştı. Peki Hayzuran Hasol kimdir? İşte özgeçmişi...

Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi'ni Kadir Has inşa edecek!

Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (Ç.S.A.M.) binasının projesi için açılan ulusal ölçekteki mimari proje yarışmasında birincilik ödülünü Kadir Has Üniversitesi aldı.

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ilk çeyrek verileri yarın açıklanacak!

TÜİK, ilk çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ( GSYH ) verilerini saat 10.00 'da internet sitesinden duyuracak.

Has Al Genç İstanbul İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Al Genç İstanbul İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi, Hasan Tazecan ve Salih Akagündüz ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile Kadıköy'de 5 Haziran' da kuruldu.

Kadir Has Üniversitesi'nde gayrimenkul satış atölyeleri başlıyor!

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Gayrimenkul Geliştirme Akademisi sektör firmalarının ve yöneticilerinin dinamik piyasa koşullarına uyumunu destekleyecek Satış Atölyelerini Mayıs’ta başlatıyor.

Has Doğan İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Has Doğan İnşaat Limited Şirketi, Erol Doğan, Hasan Zengin tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 29 Nisan'da Küçükçekmece, Mehmet Akif Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi'nde kuruldu.

Has Kentsel Dönüşüm İnşaat Konut Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Has Kentsel Dönüşüm İnşaat Konut Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Eyyup Karababa tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 17 Nisan'da Küçükçekmece, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

Has Yıldız Hafriyat İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Yıldız Hafriyat İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Yıldız tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 10 Nisan'da Eyüp, Göktürk Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Bulvar Rezidans satış ve hasılat rekoru kırdı!

Emlak Konut’un Başakşehir’deki en lüks projesi Bulvar İstanbul, konutların satışını %90’ını 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak satış ve hasılat rekortmeni oldu.

Doğan Hasol İstanbul'un mimarisinin son halini yorumladı!

Doğan Hasol, Mimarlığa Katkı Ödülü aldı, “Mimarlar Dik Durur!”un beşinci baskısını çıkardı, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın danışmanı oldu. Hasol’la mimarimizin bugününü konuştuk.

Murat Has: Konut satışları durgun!

Turyap Mersin Temsilcisi Murat Has, Mersin'de emlak satışlarının belli dönemlerde durağan olduğunu belirterek, Ülkemizde emlak fazlası daima olacaktır. Firmalar ne kadar konut üretirse o kadar fazla girdi sağlayacak'' dedi.

Mudanya Has Mahallesi'nde mera mezarlık mı olacak?

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Has Mahallesi’nde oturan vatandaşlar 2 bin 200 dönümlük köy merasının mezarlık olmasını istemiyor.

Has İnşaat Oto World Asya fiyat!

Oto World Asya projesi konum olarak Pendik Sahil Yolu'na 7 kilometre, E-5 otoyoluna 6 kilometre ve TEM otoyoluna 3 kilometre mesafede yer alıyor. İşte Has İnşaat Oto World Asya fiyat listesi...

Has İnşaat Oto World Asya nerede?

Teslimleri bu yıl içerisinde gerçekleşecek olan Oto World Asya'da satışlar devam ediyor. Proje 22 bin 275 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. Peki Has İnşaat Oto World Asya nerede?

Hayzuran Hasol Has Mimarlık Haberi

Hayzuran Hasol Has Mimarlık

Hayzuran Hasol kimdir?


Y. Müh. Mimar A. Hayzuran Hasol, Has Mimarlık'ın kurucu ortağıdır. Hayzuran Hasol, Atatürk Kız Lisesi'nden 1956 yılında ve İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi'nden 1961 yılında mezun oldu. 


1961-64 yılları arasında İstanbul Belediyesi planlama Müdürlüğü İstanbul Bölgesi Şefliği görevini yürüten Hayzuran Hasol, 1964-69 yıllarında lşık Mühendislik Mimarlık Yüksek Okulu'nda asistanlık yaptı. 


1969-71 yılları arasında Ankara Üniversitesi İnşaat Dairesi'nde proje mimarı olarak, 1971-85 yılları arasında ise Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 


Eşi Doğan Hasol ile birlikte tasarladığı projelerden bir bölümü dergilerde yer aldı ve sergilendi, katıldığı proje yarışmalarında çeşitli ödül ve mansiyonlar kazandı.



Hayzuran Hasol ve Has Mimarlık iletişim bilgileri!


Has Mimarlık Ltd.


Adres: Kaya Aldogan Sok. No:15 34394 Zincirlikuyu İstanbul Türkiye

Tel : +90 (212) 272 28 30
Fax : (212) 211 34 20

e-mail :...