01 / 05 / 2024

hazine arazi ihale

hazine arazi ihale

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından ‘Yatırımcılara Duyuru' başlığıyla yayımlanan ihale ilanına göre, arsa ve araziler Özelleştirme Kanunu kapsamında doğrudan ‘satış' yöntemiyle özelleştirilecek.

1936'da devrim gibi karar! Hazine zarar etmeyecek! Gayrimenkul devir işlerinde doğacak zarar müşteriye ait!

1936 yılında açık artırma ve eksiltme kanunun 26. maddesinin beşinci fıkrasında yazılı hazine kararına göre  satılan gayrimenkullerin devrinde müşterinin vazgeçmesi durumunda birinci ve ikinci ihale bedeli arasındaki fark müşteriden alınmasına karar verilmiş.

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi için  kiralama ihalesi düzenliyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen o ihale ilanları...

Kiralık arazi arayanlara büyük müjde! 3 şehirde 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden kiralık arazi arayanlara büyük müjde geldi. Yayımlanan ihale ilanları kapsamında 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla arazi kiralaması yapılacak...

Bilecik, Şanlıurfa ve Ankara'da 159 adet arsa ve arazi satılıyor! 

Bilecik, Şanlıurfa ve Ankara illerinde yer alan 159 adet arsa ve arazi satılıyor. Belediyeler ihale tarihlerini tek tek açıkladı. Peki 3 ildeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

3 şehirde KDV'den muaf arazi fırsatı! 70 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde KDV'den muaf arazi satacak. Söz konusu arazilerin muhammen bedelleri 70 bin TL'den başlıyor. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak iki ilde 19 arsa ve arazi satacak! 

Milli Emlak iki ilde yer alan 19 adet arsa ve arazi için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ilanları...

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü Patara antik kentini de içeren Gelemiş Mahallesi’nde yer alan iki ayrı parsel arazi Kaş Belediyesince ihale yoluyla satılacak.

Milli Emlak'tan Bursa Nilüfer'de satılık arazi!

Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüğü, Bursa Nilüfer'de yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak, o ilde yüzde 20 indirimli ve taksitli arazi satacak!

Kastamonu ili, Seydiler ilçesi, Seydiler Milli Emlak Şefliği tarafından bir arazi satılacak. Yüzde 20 indirimli ve taksitle satılacak arazi için 28 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Muğla’dan arazi almak isteyenlere müjde! Arazi satışı yapılacak!  

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Muğla merkezde yer alan bir araziyi satacağını açıkladı. Açık artırma usulüyle satılacak arazi için 23 Ocak 2024’te ihale düzenlenecek.

O ilde Hazine'ye ait 51 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılıyor! 

Konya Ereğli Milli Emlak, Konya Ereğli'deki 51 adet Hazine gayrimenkulünü yüzde 20 indirim ve taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Konya Ereğli'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Hazine arazilerinin halka arzı netleşiyor! Rekabetçi ortamda, binlerce arazi satılacak!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken yeni kararlar da peş peşe alınıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dönüşüm için hazine arazilerinin halka arz edileceğini duyurdu.

Şavşat Kaymakamlığı Artvin'de 3 arazi satacak! İhalesi 26 Ekim'de!

Şavşat Kaymakamlığı Artvin'de yer alan 3 adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 26 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

hazine arazi ihale Haberi

hazine arazi ihale

İzmir, Antalya, Muğla, Aydın ile Ankara'daki 10 ayrı taşınmaz özelleştirme yoluyla acil satılıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı birbirinden değerli taşınmazlara teklif verme süresini ise 22 ile 23 günle sınırladı. Taşınmazları almak isteyenlerden en geç 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihine kadar tekliflerini ÖİB'e sunmaları istendi.

PAZARLIKLA SATILACAK

Sözcü'nün haberine göre; arsaların satış ihaleleri, kapalı zarfla teklif alındıktan sonra görüşmeler yapılarak pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek, teklif sahipleri arasında açık artırma düzenlenecek. ÖİB Devlet İhale Kanununa tabi olmadığı için isterse ihaleleri iptal edebileceği gibi teklif verme süresini ileri bir tarihe de uzatabilecek.