02 / 05 / 2024

hazine arazilerinde ecrimisil 2014

hazine arazilerinde ecrimisil 2014

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarece talep edilen tazminatı olarak tanımlanıyor. İşte hazine arazilerinde ecrimisil...

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Vergi ve ekonomi paketi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Hazine arazilerinde yüzde 20 indirim ve 5 taksit fırsatı!

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren haber geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen hazine taşınmazlarının rayiç bedel üzerinden doğrudan satışlarında, satış bedelinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 20'lik bir indirim yapılacak.

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

Hazine arazileri tarıma kazandırılacak!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için Meclis araştırması amacıyla önerge verildi.

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Ankara'da Hazine arazilerinde usulsüzlük operasyonu!

Ankara Çamlıdere'de Hazineye ait 2B arazilerinin rüşvet karşılığı usulsüz olarak satışını yaptığı iddiasıyla belediye, tapu, milli emlak ve elektrik dağıtım şirketlerinde çalışan ve ilçede emlakçılık yapan 46 şüpheli gözaltına alındı

Türkşeker hazine arazilerinde de sera üretimi yapacak!

Türkşeker, gıda fiyatlarını dengelemek, istihdamı artırmak ve ithal ürünlerin ülkemizde yetiştirilmesini sağlamak için hububat ve gıda sektöründe başlattığı sözleşmeli tarım modelini seracılık sektöründe de hayata geçirmek amacıyla harekete geçti. 

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

Hatay Samandağ'daki yıkıma tepki!

Hatay Samandağ'da kıyı şeridinde bulunan hazine arazilerinde başlayan yıkım tepkilere neden oldu.

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Alanya'da hazine arazilerinde kaçak yapılar türedi!

Alanya'nın Türkler mahallesinde inşa edilen Alanya Toptancı Hali'nin çevresinde kaçak yapılar bulunduğu iddia edildi. Hazineye ait olan bu arazilerdeki kaçak yapılara bölge halkı tepki gösterdi.

Didim'de Hazine arazilerinde usulsüzlük iddiası!

Aydın Didim'de Hazine arazilerine yönelik usulsüzlük soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 1'i tutuklandı.

hazine arazilerinde ecrimisil 2014 Haberi

hazine arazilerinde ecrimisil 2014

Hazine arazilerinde ecrimisil!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminatı olarak tanımlanıyor.


Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince; Hazine taşınmazlarının kişilerce işgale uğradığının tespit edilmesi hâlinde, tespit tarihinden itibaren onbeş gün içinde "Taşınmaz Tespit Tutanağı"na (Ek-8) dayanılarak, tespit tarihinden geriye doğru beş yılı geçmemek üzere bedel tespit komisyonunca ecrimisil tespit ve takdir ediliyor.


Ecrimisilin tespit ve takdirinde; İdarenin zarara uğrayıp uğramadığına ve işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalci tarafından kullanım şekli, fiili ve hukuki durumu ile işgalden dolayı varsa elde ettiği gelir, aynı yer ve mahalde bulunan emsal nitelikteki taşınmazlar için oluşmuş kira bedelleri veya ecrimisiller, varsa bunlara ilişkin...