08 / 05 / 2024

hazine arsası ecrimisil

hazine arsası ecrimisil

Hazine taşınmazının ya da bir malın sahibinin idarenin izni ve malın sahibinin rızası dışında kullanılması halinde talep edilen tazminata ecrimisil deniyor. İşte hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri..

Eskişehir'deki 3 katlı bina ile Edirne'de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

Eskişehir'de yer alan 3 katlı karkas bina ile Edirne'de yer alan Hazine arsaları satılıyor. Peki karkas bina ile arsanın fiyatı ne kadar? İhaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar... 

Konya'da 182 adet Hazine arsası satılıyor! Milli Emlak'tan büyük Ekim fırsatı! 

Konya Kulu Milli Emlak Şefliği, Konya ili, Kulu ilçesi, Zincirlikuyu Mahallesi'nde yer alan 182 adet Hazine arsası satılıyor. İşte detaylar...

O ilde yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla 11 adet Hazine arsası satılıyor! Milli Emlak'tan fırsat! 

Van Milli Emlak, Van ili İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde yer alan 11 adet Hazine arsasını yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla satıyor. Peki Van'da yer alan arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar?

Hazine arazileri tarıma kazandırılacak!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için Meclis araştırması amacıyla önerge verildi.

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

Hazine arazilerini kiralayacak çiftçilere yapılacak destekler TBMM'de!

Kullandıkları arazilerin ecrimisil bedellerini ödeyen çiftçiler ile hazine arazilerini kiralayacak çiftçilerin doğrudan gelir desteği alabilmelerine yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı..

Riva Legend Otel'in arsası yeniden satışa çıkıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Beykoz İlçesi, Çayağzı (Riva) Mahallesi'ndeki Legend Hotel Riva'nın arsasını satışa çıkarıyor. Otelin işletmesini ise 49 yıllığına veriyor...

Ankara'da kaçak otoparka geçit yok!

Necatibey ile Kumrular caddeleri kesişimindeki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait hizmet binasının yıkılmasının ardından boşalan hazine arsasının otoparkçılar tarafından kaçak kullanılması üzerine, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, arsayı iş makineleriyle kullanılamaz hale getirdi.

Hazine ecrimisil ödemeleri bir yıl ertelendi!

Ecrimisil ödemeleri ile ilgili olarak 372 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği 30 Temmuz 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece Hazine ecrimisil ödemeleri bir yıl ertelendi..

Kamulaştırmasız el atma ecrimisil davası!

Ecrimisil, Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki, kamulaştırmasız el atma ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil davası nereye açılır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalciden alınan tazminat oluyor. Ecrimisil talebi bir dava ile yapılabiliyor. Peki, ecrimisil davası nereye açılır?

hazine arsası ecrimisil Haberi

hazine arsası ecrimisil

Hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri!

Hazine taşınmazının ya da bir malın sahibinin idarenin izni ve malın sahibinin rızası dışında gerçek veya tüzel kişilerce bu malı kullanmakla bir zarara uğrayıp uğramayacağı sözkonusu olmaksızın bu maldan, işgal tasarruf veya her ne şekilde olursa olsun yararlanması sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki haliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak işgalci tarafından ödenen ve idarece talep edilen, belediye tarafından tahsil edilen tazminat olarak tanımlanıyor.


Hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde açıklanıyor.


Hazine taşınmazlarında ecrimisil..

Hazine taşınmazlarının gerçek veya tüzel kişilerce işgale uğradığının tespit edilmesi hâlinde; tespit tarihinden itibaren onbeş gün içinde taşınmaz tespit tutanağına dayanılarak bedel tespit komisyonunca tespit tarihinden geriye doğru beş yılı...