01 / 05 / 2024

hazine garantisi kapsamındaki projeler

hazine garantisi kapsamındaki projeler

Yönetmeliği yasasından 1 yıl sonra çıkan dev projelere Hazine garantisi ilk etapta 50 milyar dolarlık projeleri kapsıyor. 50 milyar dolara henüz ihalesi yapılmayan ‘Kanal İstanbul’ ve eğitim yatırımları dahil değil.

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2023 Genel Seçimleri öncesinde verilen müjde yerine getirilecek. Bu sayede öğrenciler yüzde 50 indirimle telefon sahibi olacaklar. Peki öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Sıfır araç alacaklar dikkat! İnceleme başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı '0 km' araç satışlarına yönelik inceleme başlatıyor. İnceleme sonucunda araç satışlarında usulsüzlük tespit edilmesi halinde inceleme kapsamındaki bayi ve distribütörlere ceza kesecek. İşte tüm detaylar...

Bakan Nureddin Nebati KOBİ'ler için müjdeyi verdi

Bakan Nureddin Nebati binlerce KOBİ kapsamındaki işletmeyi yakından ilgilendiren destek paketini açıkladı. Peki Bakan Nebati'nin açıkladığı Hazine Destekli Kefalet Paketi'nde neler var? Hazine Destekli Kefalet Paketi ne zaman devreye girecek?

Genel bütçeden en büyük pasta 2 trilyon 80 milyar lirayla Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu!

2023-2025 dönemine ilişkin yol haritası olan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'de yayımlandı. OVP'ye göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2023 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 4 trilyon 93 milyar lirayı aşarken, ödenekte en yüksek pay 2 trilyon 80 milyar lirayla Hazine ve Ma

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Vergi borcu olanlar dikkat! Vadesi geçmiş borçlar için yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Resmi Gazete’de “Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği” yayımladı. Buna göre; hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeden merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

Yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsamına dahil edildi!

İcra ve iflas kanununun 88. maddesi kapsamındaki yedi eminlik faaliyetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi.

Özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışına onay verdi.

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

hazine garantisi kapsamındaki projeler Haberi

hazine garantisi kapsamındaki projeler


Hazine garantisi ilk etapta yaklaşık 50 milyar dolarlık projeyi kapsıyor. Yasa geçen yıl şubatta çıktı. Yasanın nasıl uygulanacağına ilişkin yönetmelik 1 yılı aştıktan sonra bu yıl 19 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre 2014 yılı öncesinde ihalesine çıkılan projeler 3 milyar dolarlık limitten etkilenmiyor. 3 milyar dolarlık limit 1 yıl boyunca Hazine’nin vereceği toplam garantiyi ifade ediyor. 3. havaalanı, Avrasya Tüneli, 3. köprünün de içinde olduğu Kuzey Marmara Otoyolu gibi projeleri de kapsama giriyor. 3. havaalanı ihalesinin büyüklüğü 22 milyar euro, 3. köprü ihalesinin büyüklüğü 2.5 milyar dolar, İzmit-Gebze projesinin 6.5 milyar dolar, Avrasya Tüneli’nin 1.3 milyar dolar, şehir hastanelerinin de 9.5 milyar dolar. Hazine’nin garanti verdiği projelerin toplam büyüklüğü böylece 49.8-50 milyar doları buluyor. Bu büyüklüğe eğitim yatırımları...