04 / 05 / 2024

Hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası

Hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası

Kadastrosu yapılacak veya daha önce tapulama veya kadastrosu tamamlanmış bulunan yerlerde hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası açılabilir mi? İşte Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap esasları..

Hazineye ait 60 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz satışa sunulacak!

2022-2024 döneminde toplam 60 milyon metrekare yüzölçüme sahip Hazine taşınmazının vatandaşlara arz edilmesi planlanıyor. 

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

Fatih'te hazineye ait taşınmaz belediyeye devredilecek!

Fatih ilçesi, Şehsuvarbey Mahallesi'nde bulunan yenileme alanı kapsamına giren mülkiyeti Hazineye ait taşınmaz bedelsiz olarak Fatih Belediye Başkanlığına devredilecek.

Hazineye ait taşınmaz mallar hakkında kanun teklifi verildi!

İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve 13 Milletvekili, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi..

Hazineye Ait Taşınmaz Mal Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

4706 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun Teklifi verildi..

Hazine Taşınmaz Mallarının Değerlendirilmesi ve KDV Kanununda değişiklik teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Katma Değer Vergisi Kanununda" ve "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda" Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi.

Hazine taşınmazı mevzuatında değişiklik!

Hazine taşınmazı mevzuatında değişiklik yapılmasını öngören kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesinde yapılan değişiklikler...

Hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası!

Kadastrosu yapılacak veya daha önce tapulama veya kadastrosu tamamlanmış bulunan yerlerde hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası açılabilir mi? İşte Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap esasları..

Şanlıurfa Karaköprü beldesindeki 3 taşınmazın pazarlık görüşmesi yapıldı!

Mülkiyeti Hazineye ait Şanlıurfa merkez, Karaköprü beldesindeki 3 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi yapıldı.

Samsun'da icradan 2 milyon 241 bin TL'ye 5 taşınmaz!

Sakarya 3. İcra Müdürlüğü, Samsun İli, Arifiye İlçesi, Arifiye Köyü, Gödemen, Ayvalık, Karakamış, Andal ve Yorgalar Mevkiinde bulunan 5 taşınmazı satışa sunuyor

Kastamonu Defterdarlığı 3 taşınmazını satmak üzere ihale açtı!

Kastamonu Defterdarlığı 3 taşınmazı için 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesisi, Eskişehir Büyükşehir, İstanbul Pendik Belediyesi,Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü akaryakıt istasyonu, fındık bahçesi, satmak üzere ihale açtı  

Maliye Hazinesi'ne ait 8 taşınmaz özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Aydın, Muğla, İzmir, Bursa ve Elazığ'da yer alan 8 taşınmazı özelleştirecek

Hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası Haberi

Hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası

Hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası!

Kadastro Kanunu gereğince tescile tabi bulunan taşınmaz mallar ile tarım alanına dönüştürülmesi veya ekonomik yarar sağlanması mümkün olan yerler Hazine adına tespit olunur. 

Orta malları, hizmet malları, ormanlar ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup da bir kamu hizmetine tahsis edilen yerler ile kanunları uyarınca Devlete kalan taşınmaz mallar, tapuda kayıtlı olsun olmasın kazandırıcı zamanaşımı yolu ile iktisap edilemez.


Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap: 

Madde 46 – Kadastrosu yapılacak veya daha önce tapulama veya kadastrosu tamamlanmış bulunan yerlerde, 766 sayılı Kanunun 37 nci maddesi veya 4753 sayılı Kanun ile ek ve tadilleri uyarınca Hazine adına kaydedilen taşınmaz mallar bu Kanun hükümlerine göre doğan iktisap şartlarına istinaden zilyetleri adına tespit ve tescil olunur. 

Hazine adına tescil edilmiş taşınmaz...