29 / 04 / 2024

Haziran ayında konut satışları neden düştü

Haziran ayında konut satışları neden düştü

İstanbul’da 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin negatif farkla 91 bin 561 konut satıldı. Gayrimenkul Broker’ı Kemal Keskin; Haziran ayı verileri doğrultusunda ilk 6 aylık konut satışlarını değerlendirdi.

Sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Haziran ayında aylık bazda yüzde 1,6 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 0,6 arttı.

Trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı, 2 bin 698 aracın da trafikten kaydı silindi. Böylelikle trafikteki toplam araç sayısı 190 bin 990 artış gösterdi.

Tarım ÜFE Haziran ayında aylık yüzde 4,04, yıllık yüzde 57,93 yükseldi!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,04, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre de yüzde 57,93 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

THY Haziran ayında 7,7 milyon yolcu taşıdı!

Açıklanan rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), Haziran ayında  7,7 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 83,5 doluluk oranına ulaştı.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

Emekliler müjde! Denizbank Haziran ayında yüzünüzü güldürecek

Müşteri kapma yarışında Denizbank emekli promosyonlarını yenilediğini ilan etti. Haziran ayında emeklilerin yüzünü güldürmeyi başaran Denizbank'a ilgi hayli büyük oldu. İşte Denizbank'ın güncel emekli promosyon kampanyası...

Gram altın Haziran ayında bu kadar olacak! Cüzdanını kapan herkes hemen şimdi kuyumcuya fırlayacak!

Altın yatırımcıları, ekonomistlerin altın fiyatına ilişkin yorumlarını yakından izliyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran'dan çok tartışmalı bir iddia geldi. Başaran, altının Haziran ayında geleceğine dair rakamlar açıkladı.

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Merkez Bankası, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku haziran ayında %10,9 artarak 134,8 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. İşte detaylar!

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında hangi yatırım aracının reel getirisinin fazla olduğunu açıkladı.

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Renault fiyatları haziran ayında zamlandı mı? Renault haziran ayı fiyat listesi!

Renault fiyatları Haziran ayında zamlandı mı? Renault almak isteyen vatandaşlar tarafından fiyat listeleri araştırılıyor. Peki Renault fiyatları ne kadar? İşte Renault fiyat listesi!

Haziran ayında konut satışları neden düştü Haberi

Haziran ayında konut satışları neden düştü

İstanbul’da 2019 yılının ilk 6 aylık dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin negatif farkla 91 bin 561 konut satıldı. Türkiye’nin yerli gayrimenkul danışmanlık markası, Remacro United Brokers bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul Broker’ı Kemal Keskin; Haziran ayı verileri doğrultusunda ilk 6 aylık konut satışlarını değerlendirdi.

Haziran’da ilk 6 ayın en düşük satışı gerçekleşti

Haziran 2019 konut satış verilerine göre Türkiye’de 61 bin 355 konut satıldı. Haziran verileriyle ilgili konuşan Kemal Keskin; “İlk 6 ayın en düşük satışlarını Haziran ayında görüyoruz. Bu rakam genel olarak sektördeki durgunluğun bir eseri olarak görülse de bunu etkileyen bazı parametrelerde bulunuyor. Örneğin; Haziran ayındaki çalışma gün sayısı, Ramazan Bayramı nedeniyle 15 gün olarak gerçekleşti. Satışlardaki düşüşü bu denli negatif gösteren en önemli etken çalışma gün sayısı...