08 / 07 / 2024

Haziran ayında zam şampiyonu

Haziran ayında zam şampiyonu

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Haziran ayında kentte perakende fiyatı en fazla artan harcama kaleminin yüzde 10.26 ile şehiriçi otobüs, vapur ve raylı sistem bilet ücreti olduğunu açıkladı.

Haziran ayında en çok satan 10 otomobil listesi!

Haziran ayında Türkiye otomotiv pazarında büyük bir rekabet yaşandı. Geçtiğimiz mayıs ayında 4. sıraya kadar gerileyen Fiat, haziran ayında kampanyaların etkisi ile birlikte yeniden liderlik koltuğuna oturmuş oldu.

Haziran ayında borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Borsa İstanbul’da hareketlilik devam ediyor. Haftaya yükselişle başlayan BIST100 endeksi Bakan Mehmet Şimşek’in borsaya vergi açıklamalarının ardından düşüşü geçti. Peki Haziran ayında borsada hangi şirketler kazandırdı, hangileri kaybettirdi. İşte o liste

Doğalgaza temmuz ayında zam yok!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ BOTAŞ, temmuz ayında doğal gaza zam yapılmayacağını duyurdu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ BOTAŞ, Temmuz ayında aynı tarife uygulanacağını belirtti.

MG'den otomobil alacaklara müjde! MG Haziran ayında fiyatları dondurdu...

MG, haziran ayında benzinli ZS ve HS modellerinin donanım seviyesi en yüksek versiyonlarında ön siparişe özel benzersiz fiyatları devreye aldığını açıkladı. Buna göre, özel ve sabit fiyatlı MG modelleri hangileri?

Borsada Haziran ayında temettü ödeyecek şirketler

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri devam ediyor. Haziran ayında kesinleşen açıklamalar göre 19 şirket temettü ödemesi yapacak. İşte o şirketler.

Opel haziran ayı kampanyalarını duyurdu! Opel birçok modelde sıfır faizli kredi imkanı sunuyor...

Opel Türkiye, haziran ayında da binek ve SUV modellerinde müşterilerine avantajlı kredi teklifleri ve online rezervasyona özel cazip fiyat seçenekleri sağlayacağını açıkladı. 

Kia’dan müjde bombardımanı! Rio modeline ekim ayında da zam gelmedi!

Kia’nın Türkiye’de en çok sevilen ve tercih edilen modellerinden Rio’ya ekim ayında zam gelmeyeceği açıklandı. Kia, eylül ayı kapsamında da Rio modeline zam yapmamıştı. Böylece, Rio’da ağustos ayı fiyat listesiyle satışlara devam etme kararı alındı.

Ekim ayı girer girmez Skoda’dan müjde geldi! Fabia modeline ekim ayında zam yok!

Skoda, ekim ayı kapsamında tüm modellerinin güncel fiyat listesini bir bir yayımlamaya başladı. Yayımlanan fiyat listelerine bakıldığında Skoda’ya ekim ayında zam gelmediği görüldü.

Seat İbiza’nın ekim ayı fiyatı belli oldu! İbiza’ya eylülün ardından bu ay da zam gelmedi!

Seat, ekim ayına girer girmez tüm modellerinin yeni fiyat listesini yayımlamaya başladı. İbiza modelinin de yeni fiyat listesini paylaşan Seat, bu modele ekim ayında zam yapmadığını duyurdu.

Yeni Peugeot 2008'e ekim ayında zam yok! Yeni Peugeot 2008 Ekim 2023 fiyat listesi

Eylül ayında Türkiye'de satışa çıkan yeni Peugeot 2008'in fiyat listesi yayımlandı. Peki, Peugeot 2008 Ekim 2023 fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte Peugeot 2008 Ekim 2023 fiyat listesi...

Kia Picanto’ya eylül ayında zam gelmedi! Picanto’da ağustos fiyatıyla yola devam!

Kia’dan Picanto modelini satın almak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Kia, Picanto’ya eylül ayında zam yapmadığını ve ağustos fiyatıyla satışlara devam ettiğini duyurdu.

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

BOTAŞ, ağustos ayında zam yapılmayan doğal gaza eylül ayında da zam yapılmadığını paylaştı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığı duyuruldu. 

Sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Haziran ayında aylık bazda yüzde 1,6 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 0,6 arttı.

Haziran ayında zam şampiyonu Haberi

Haziran ayında zam şampiyonu

Haziran ayında İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme  Endeksi’nde yer alan 242 harcama kaleminin 67’sinin perakende fiyatı artarken, 18’inin fiyatı düştü ve 157’sinin fiyatı değişmedi. Aynı dönemde, şehiriçi otobüs, vapur ve raylı sistem bilet ücreti, yüzde 10.26 ile fiyatı en fazla yükselen harcama kalemi oldu. Fiyatı en çok artan ikinci harcama kalemi yüzde 8.67 ile ayçiçeği çekirdeği olurken, bunu yüzde 8.59 ile soğan takip etti. 

Sivri biber yüzde 25.49 ile Haziran’da fiyatı en fazla azalış gösteren harcama kalemi oldu. Biberi yüzde 23.98’lik düşüşle kayısı izledi. Fiyatı yüzde 23.5 gerileyen kiraz üçüncü sırada yer aldı.

21 ay sonra fiyatlar arttı

İstanbul’da 1 Eylül 2012’den bu yana değişmeyen toplu taşıma ücretlerinde 13 Haziran’da yeni düzenlemeye gidildi. Yeni tarifeye göre; İstanbulkart ilk biniş ücretleri, tam 1.95 liradan...