20 / 05 / 2024

Haziran ayında zam şampiyonu

Haziran ayında zam şampiyonu

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Haziran ayında kentte perakende fiyatı en fazla artan harcama kaleminin yüzde 10.26 ile şehiriçi otobüs, vapur ve raylı sistem bilet ücreti olduğunu açıkladı.

Kia’dan müjde bombardımanı! Rio modeline ekim ayında da zam gelmedi!

Kia’nın Türkiye’de en çok sevilen ve tercih edilen modellerinden Rio’ya ekim ayında zam gelmeyeceği açıklandı. Kia, eylül ayı kapsamında da Rio modeline zam yapmamıştı. Böylece, Rio’da ağustos ayı fiyat listesiyle satışlara devam etme kararı alındı.

Ekim ayı girer girmez Skoda’dan müjde geldi! Fabia modeline ekim ayında zam yok!

Skoda, ekim ayı kapsamında tüm modellerinin güncel fiyat listesini bir bir yayımlamaya başladı. Yayımlanan fiyat listelerine bakıldığında Skoda’ya ekim ayında zam gelmediği görüldü.

Seat İbiza’nın ekim ayı fiyatı belli oldu! İbiza’ya eylülün ardından bu ay da zam gelmedi!

Seat, ekim ayına girer girmez tüm modellerinin yeni fiyat listesini yayımlamaya başladı. İbiza modelinin de yeni fiyat listesini paylaşan Seat, bu modele ekim ayında zam yapmadığını duyurdu.

Yeni Peugeot 2008'e ekim ayında zam yok! Yeni Peugeot 2008 Ekim 2023 fiyat listesi

Eylül ayında Türkiye'de satışa çıkan yeni Peugeot 2008'in fiyat listesi yayımlandı. Peki, Peugeot 2008 Ekim 2023 fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte Peugeot 2008 Ekim 2023 fiyat listesi...

Kia Picanto’ya eylül ayında zam gelmedi! Picanto’da ağustos fiyatıyla yola devam!

Kia’dan Picanto modelini satın almak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Kia, Picanto’ya eylül ayında zam yapmadığını ve ağustos fiyatıyla satışlara devam ettiğini duyurdu.

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

BOTAŞ, ağustos ayında zam yapılmayan doğal gaza eylül ayında da zam yapılmadığını paylaştı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığı duyuruldu. 

Sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Haziran ayında aylık bazda yüzde 1,6 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 0,6 arttı.

Aile Bakanlığı ödemelerinde ağustos ayında zam var mı?

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar ağustos ayında ne olacağını merak ediyor. İşte yanıtı.

Trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı, 2 bin 698 aracın da trafikten kaydı silindi. Böylelikle trafikteki toplam araç sayısı 190 bin 990 artış gösterdi.

Tarım ÜFE Haziran ayında aylık yüzde 4,04, yıllık yüzde 57,93 yükseldi!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,04, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre de yüzde 57,93 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

THY Haziran ayında 7,7 milyon yolcu taşıdı!

Açıklanan rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), Haziran ayında  7,7 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 83,5 doluluk oranına ulaştı.

Haziran ayının en hızlı orta segment android telefonları!

Haziran ayında AnTuTu, en yüksek performans gösteren 10 orta segment Android telefonunu açıkladı. Geçen ayın performans lideri ise hangi telefon olduğu belirtilmedi.

Haziran ayında zam şampiyonu Haberi

Haziran ayında zam şampiyonu

Haziran ayında İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme  Endeksi’nde yer alan 242 harcama kaleminin 67’sinin perakende fiyatı artarken, 18’inin fiyatı düştü ve 157’sinin fiyatı değişmedi. Aynı dönemde, şehiriçi otobüs, vapur ve raylı sistem bilet ücreti, yüzde 10.26 ile fiyatı en fazla yükselen harcama kalemi oldu. Fiyatı en çok artan ikinci harcama kalemi yüzde 8.67 ile ayçiçeği çekirdeği olurken, bunu yüzde 8.59 ile soğan takip etti. 

Sivri biber yüzde 25.49 ile Haziran’da fiyatı en fazla azalış gösteren harcama kalemi oldu. Biberi yüzde 23.98’lik düşüşle kayısı izledi. Fiyatı yüzde 23.5 gerileyen kiraz üçüncü sırada yer aldı.

21 ay sonra fiyatlar arttı

İstanbul’da 1 Eylül 2012’den bu yana değişmeyen toplu taşıma ücretlerinde 13 Haziran’da yeni düzenlemeye gidildi. Yeni tarifeye göre; İstanbulkart ilk biniş ücretleri, tam 1.95 liradan...