06 / 05 / 2024

Heathrow Havaalanı pist genişletme çalışmaları

Heathrow Havaalanı pist genişletme çalışmaları

İngiltere hükümeti, uzun süren tartışmaların ardından başkent Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın genişletilmesini kararlaştırdı.

Antalya Gazipaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazlar için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ulaşım yatırımlarında uçuyor!

Her fırsatta Türkiye'yi eleştiren İngilizler, “Heathrow Havaalanı’na 14 yıl boyunca bir pist bile ekleyemedik ” diye açıklama yaptı.

Londra Heathrow Havaalanı'na üçüncü pist kararı!

İngiltere hükümeti, uzun süren tartışmaların ardından başkent Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın genişletilmesini kararlaştırdı.

Londra'daki Heathrow Havaalanı genişletilecek!

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Londra’nın en büyük havaalanı Heathrow’un genişletilmesi projesini onaylandığını açıkladı.

Temel Kotil: 3. Havaalanıyla İstanbul lider olacak!

Temel Kotil: Yeni havaalanında 6 adet pist olacak. İstanbul tamamen lider konumda ve merkez olacak. Bu sayede İstanbul'a her yıl 30 milyon turist gelmiş olacak. İstanbul turizmde de lider konuma kavuşacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti!

Türkiye 'nin ve Avrupa 'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları tamam!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Heathrow Havaalanı'nı genişletme projesi İngiltere'yi karıştırdı!

İngiltere'de Havaalanları Komisyonu, Londra'daki Heathrow Havaalanı'na üçüncü pistin yapılması projesini desteklerken, ülkenin önde gelen siyasileri projeyi eleştiriyor. Projeyle yaklaşık 800 evin yıkılması gündemde... İşte ayrıntılar...

Trabzon Havalimanı'nda ikinci pist yapım çalışmaları başlayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Havalimanı'na ikinci pist yapılmasına ilişkin, "3 milyon lira olan proje çalışmasının tamamlanmasının ardından havaalanımızda ikinci pistin yapım çalışmalarına başlanacak" dedi...

Sabiha Gökçen Havaalanı'na yapılacak 2. pist için 20 başvuru yapıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist, 1. etap işleri yapım ihalesinde, 20 firmanın ön yeterlilik aldığı ve başvuruda bulunduğu bildirildi. İSG 2. pist ve mütemmimleri 1. etap işleri yapım ihalesinde, 20 firmanın önyeterlilik başvuru zarfları açıldı.

Selçuk-Efes Havaalanı ’na kaçak pist mi yapılıyor?

Selçuk-Efes Havaalanı’nda bir süre önce çalışma başlatıldı, birinci derece SİT alanındaki Selçuk-Efes Havaalanı ’nda yapımı süren ikinci pist, hangar ve depoların gerekli izin ve ruhsatlarının olmadığı ileri sürüldü

Ordu-Giresun havaalanı Aralık ayında hizmete açılıyor!

Japonya modelli Ordu-Giresun Havalimanı'nda pist çalışmaları başladı. Havaalanı, pistin, deniz dolgusuna inşa edilmesi özelliğiyle Avrupa'da bir ilk olacak. Ordu-Giresun Havalimanı'nın Aralık ayında hizmete açılması planlanıyor...

Sabiha Gökçen Havaalanı'na yeni bir pist inşa edilecek!

İstanbul Pendik'te yer alan Sabiha Gökçen Havaalanı'na daha büyük uçakların inmesi için yeni bir pist yapılacak...

Heathrow Havaalanı pist genişletme çalışmaları Haberi

Heathrow Havaalanı pist genişletme çalışmaları

İngiltere hükümeti, uzun süren tartışmaların ardından başkent Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın genişletilmesini kararlaştırdı.


Hükümet, Avrupa'nın en fazla sefer yapılan havaalanına üçüncü bir pist inşa edilmesine onay verdi.


İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Crayling bugün konuyla ilgili olarak Parlamento'nun alt kanadı olan Avam Kamarası'nda bir konuşma yapacak.


Çevrecilerin karşı çıktıkları karar ile ilgili olarak Parlemento'da oylama yapılacak.


Karara karşı çıkan kesimlerin çeşitli davalar açmaları bekleniyor.


Geçen yıl yapılan araştırmada Heathrow'a yeni bir pist yapılması tavsiye edilmişti. Diğer seçenekler arasında Heathrow'daki mevcut pistleri uzatmak ve Gatwick Havaalanı'na yeni bir pist inşası vardı.


Eski Londra Belediye Başkanı ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile Eğitim Bakanı Justine Greening, Heathrow'un genişletilmesine karşı çıkıyorlardı.


'2025'te faaliyete geçecek'

Heathrow Havaalanı'na yeni bir pist inşası kararı, hükümetin Ulusal Havacılık Politikası'na girmeden önce ise kamuoyundan görüş ve şikâyetler...