01 / 05 / 2024

hektar arazi bozuluyor mu

hektar arazi bozuluyor mu

BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansında konuşan UNCCD İcra Direktörü Barbut "Bugün 500 milyon hektar terk edilmiş tarım arazisi dahil, toplam 2 milyar hektar bozulmuş arazi var" dedi.

Rus vatandaşlarına Arktika’da bir hektar ücretsiz arazi hakkı tanındı!

Rusya vatandaşlarına bugünden itibaren Arktika bölgesinde bir hektarlık arazi kullanma hakkı tanındı. 1 Ağustos 2021 tarihinde başlayan ‘Artika’da Bir Hektar’ programından daha önce sadece Artika’daki bölgelerin sakinleri faydalanabiliyordu.

DSİ 4,77 milyon hektar alanda arazi toplulaştırması yapacak!

DSİ, Genel Müdürü Kaya Yıldız, Türkiye'de  yıl sonu itibarıyla arazi toplulaştırma çalışmalarında 4,77 milyon hektar alanda tescilin tamamlanacağını açıkladı.

DSİ Balıkesir'de 6 bin 414 hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, 2020 yılı içerisinde Balıkesir'de  6 bin 414 hektar arazinin toplulaştırıldığını açıkladı.

DSİ, 4 şehirde yaklaşık 30 bin hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı!

DSİ bu yıl içerisinde Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te bu yıl 29 bin 690 hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı.

Bekir Pakdemirli: Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan" dedi.

5 ilde 76 bin 839 hektar alanda arazi toplulaştırması yapılacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, bu yıl Bursa, Kocaeli, Kayseri, Kırşehir ve Yozgat'ta 76 bin 839 hektar alanda arazi toplulaştırması gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Türkiye'de bu sene 541 bin hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlanacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı açıklamada, arazi toplulaştırması çalışmaları kapsamında bu yıl sonuna kadar 541 bin hektar alanda daha çalışmaların tamamlanacağını ve toplulaştırılan alanın 4,77 milyon hektara ulaşacağını belirtti.

Arazi toplulaştırmada hedef 8.5 milyon hektar!

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında bu yıl 541 bin, 2023'e kadar da 8.5 milyon hektar alanda çalışmaların tamamlanması planlanıyor.

2023'e kadar 2 milyon hektar arazi kiralanacak!

Tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanılması amacıyla çalışmalar devam ediyor. 24 milyon hektar tarım alanının tamamında 2023'e kadar toprak veri tabanı güncellenecek ve toplam 2 milyon hektar arazi kiralanacak. 

Arazi toplulaştırması 4 milyon hektar alanı geçti!

Arazi toplulaştırması ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Toplam toplulaştırma şu an 4 milyon hektar alanı geçti. Şimdi 8 milyon 200 bin hektarlık alanın ihalesini yaptık" dedi... 

Arazi toplulaştırmada hedef 8,5 milyon hektar!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Arazi toplulaştırmada 8 milyon 200 bin hektarlık alanın ihalesini yaptık. Nihai hedefimiz zaten 8,5 milyon hektar alan" dedi.

Arazi toplulaştırmada 2023 hedefi 8,5 milyon hektar!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli yaptığı açıklamada "Ülkemizin 2023 hedeflerine paralel olarak 8,5 milyon hektar alanda modern sulama projeleriyle birlikte arazi toplulaştırma projelerini de hayata geçireceğiz." dedi.

Çorum’da 14 bin 112 hektar arazi toplulaştırılacak!

Türkiye'de devam edilen tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarında Çorum’da bu yıl 14 bin 112 hektar alan toplulaştırıldı.

hektar arazi bozuluyor mu Haberi

hektar arazi bozuluyor mu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) İcra Direktörü Monique Barbut, "Bugün 500 milyon hektar terk edilmiş tarım arazisi dahil, toplam 2 milyar hektar bozulmuş arazi var. Ayrıca her sene 12 milyon hektar alanı daha bozuyoruz" dedi.  BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) öncesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Barbut ortak basın toplantısı yaptı. Konuşmasında Ankara'daki terör saldırılarını kınayarak başlayan Barbut, COP12 toplantısının bu menfur terör eyleminden hemen sonra yapılmasının, dünyanın Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. "2 milyar hektar bozulmuş arazi var"Çölleşme ve tarım arazilerinin bozulması konusunda çözümlerin olduğunu ifade eden Barbut, "Çölleşmeyi kaderimiz olarak kabul etmemiz gerekmiyor. Dünyanın her yerinde arazileri...