03 / 05 / 2024

Helal turizm hızla büyüyor

Helal turizm hızla büyüyor

Tatil yapmak isteyen muhafazakâr kesimin İslamî seçenekler araması ‘helal otel’ kavramını ortaya çıkardı. Alternatif olarak da adlandırılan otellerde TSE ölçütlerine göre, gıda ve temizlik maddelerinde İslamî kurallara uygunluk şartı getirildi.

Beylikdüzü Kavaklı hızla dönüşüyor!

Beylikdüzü Belediyesi, inşaat firması işbirliği ile sosyal ve dini tesis çalışmalarına devam ediyor. Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi hızla dönüşüyor.

Çevreci çatılar hızla yayılıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adil Baştanoğlu yaptığı açıklamada Çevre Haftası'nda çevreci çatıların hızla yayıldığını açıkladı

Arabuluculuk Merkezleri hızla açılıyor!

başta iş ve işveren arasındaki sorunlar olmak üzere hukuki uyuşmazlıkların mahkemeye yansımadan son bulmasına olanak tanıyan Arabuluculuk Merkezleri hızla açılmaya başladı.

Kartepe teleferik projesi hızla ilerliyor!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in projelerinden biri olan Teleferik Projesi'ne ait çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin imar çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindi.

Çankaya Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nin inşaatı hızla yükseliyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zülfü Livaneli’nin de katıldığı törenle atılan Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nin inşaatı hızla yükseliyor.

Panorama Bursa 1326'nın inşaatı hızla yükseliyor!

Panorama Bursa 1326'nın inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor. İhale bedeli 20 milyon 912 bin TL olan müze için sanatsal çalışmaları ve kamulaştırma bedelleri ile birlikte toplam 35 milyon TL kaynak kullanılacak.

Manisa Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor!

Turgutlu’ya kazandırılan en büyük çevre yatırımlarından biri olan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor.

2017'de gayrimenkul talebi hızla satışa dönüşecek!

DÜNYANIN 2016 yılında zor bir dönemden geçtiğini belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren gayrimenkulde talebin hızla satışa döneceğini söyledi.

İstanbul’un yeni havalimanının inşaatı hızla ilerliyor!

Dünyanın en büyük havalimanlarından defalarca daha büyük olacak İstanbul’un yeni havalimanı inşaatı hızla ilerliyor. Hızlı tren ve metro bağlantısı olacak havalimanının toplamda 5 kuzey-güney ve 1 adet doğu-batı yönlü pisti olacak.

Osmangazi meydan ve kültür merkezinin çalışmaları hızla sürüyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş'ta başlatılan meydan ve kültür merkezi çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Başkan Dündar, "Tamamlandığında Bursa'mızın cazibe merkezi olacak" dedi.

Finike Sahilkent Toptancı Hal Kompleksi inşaatı hızla sürüyor!

Finike’deki halleri tek çatı altında toplayacak Finike Sahilkent Toptancı Hal Kompleksi inşaatı hızla sürüyor.

Ankapark Köprüsü hızla yükseliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren ve dünyanın en büyük tema parklarından biri olacak Ankapark 'tan, Anadolu Bulvarı Eskişehir Yolu yönüne direkt geçiş sağlayacak köprünün çalışmaları hızla devam ediyor.

İzmir Ayrancılar'da konut fiyatları hızla artıyor!

İzmir Ayrancılar'da konut fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Ayrancılar'ın en cazip yaşam alanlarından olan Yeni Pancar Yolu'nda eski dairelerin fiyatı da artan talebi yükseldi.

Helal turizm hızla büyüyor Haberi

Helal turizm hızla büyüyor

Tatil yapmak isteyen muhafazakâr kesim, son günlerde ‘helal otel’ kavramını artık sıklıkla duymaya başladı. “Alternatif otel” olarak da adlandırılan dini hassasiyeti olan oteller için turizm sektörü temsilcileri, bu alanın Türkiye’nin turizmine büyük katkı sağlayacak özellikler taşıdığını fakat bu otellerin taleplere karşın yeterli olmadığını belirtiyor. Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak’a göre muhafazakâr oteller 5 yıldızlı lüks otellerden 5 kat pahalı olmasına rağmen bu otellerde doluluk oranları yüzde 90 civarında. Beş yıldızlı bir otelde kişi başı 300 liraya kalınırken, muhafazakâr otellerde bu faturanın iki katına çıktığını aktaran Kabak, fiyatlara rağmen bayram ve özel günlerde muhafazakâr otellerde boş yer bulamadıklarını vurguluyor.


“Turizm endüstrisinin yıllık harcama miktarı 1 trilyon doları aştı. Dünya genelinde Müslüman turistlerin harcama oranı ise hac-umre hariç 126,1 milyar dolar.” bilgisini...