15 / 05 / 2024

Helenistlik döneme ait kalıntılar

Helenistlik döneme ait kalıntılar

Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Celal Şimşek, antik kentte çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Altında yeni döneme girilecek diyen Hatice Kolçak altının geleceği seviyeyi açıkladı!

Altın, dolar ve kripto para piyasası ile ilgili yaptığı yorumlarla bilinen ünlü ekonomist Hatice Kolçak ''altında yeni döneme girilecek'' diyerek altının geleceği seviyeyi açıkladı.

Sabancı Holding karını üçe katladı

Sabancı Holding son üç aylık döneme ait finansal tablolarını KAP'a açıkladı. Şirketin son üç aylık karı piyasa beklentilerinin üzerinde gelirken geçen yıla göre ise üçüncü çeyrek ve 9 aylık dönemlerde sırasıyla yüzde 220 ve 296 oranlarında artış gösterdi.

İGDAŞ açıkladı! Yaklaşan kış öncesinde faturalarda yeni döneme girildi! İşte detaylar!

İGDAŞ'ın yaptığı yeni anlaşma uyarınca İstanbul'daki vatandaşların, doğalgaz faturalarında yeni döneme girildiği açıklandı. İşte detaylar!

Altın alacaklar dikkat! Altın fiyatlarında yeni döneme geçildi! Rekor rakamlar tek tek açıklandı!

Altın fiyatlarına dair yeni bir döneme giriliyor. Açıklanacak olan FED faiz kararı piyasa rakamlarını etkileyecek. İşte detaylar!

Euro'nun sonu mu geliyor? Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte!

Son dakika bilgisine göre Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomik yavaşlama ve enerji krizinden dolayı zor durumda olduğu belirtildi. Bu durum akıllara Euro'nun sonu mu geliyor sorusunu akıllara getirdi. Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte mi?

IMF'den sert uyarı! Çalkantılı döneme hazırlıklı olun!

Uluslararası Para Fonu (IMF), gelişmekte olan ülkeleri Fed'in faiz artırımı beklentisi nedeniyle çalkantılı bir döneme hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. IMF, bu ülkelerdeki yüksek enflasyona ve kamu borcuna dikkat çekti.

BES'te yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bireysel Emeklilik Sistemi hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı ve yeni döneme ait maddeler tek tek açıklandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle belediyenin kiracısı olan esnaflardan kapalı oldukları döneme ait kira bedellerini almayacaklarını açıkladı. 

Berat Albayrak: Ekonominin her alanında yeni bir döneme giriyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "YEP hedeflerimiz kapsamında ihracatta, sanayide, üretimde ve ekonominin her alanında yeni bir döneme giriyoruz" dedi.

Bakırköy Belediyesi'ne haciz şoku! 

Bakırköy Belediyesi'nin 2004 yılında anlaştığı bir temizlik şirketi o döneme ait ödemelerin yapılmadığı gerekçesiyle belediyeye dava açtı. Yapılan görüşmelerden sonuç alınmayınca bazı eşyalar haczedildi.

Emeklilikte yeni sistemde kıdem hakları korunacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan tamamlayıcı emeklilik sistemine ilişkin yeni kanunun yürürlüğe girmesi ile tüm çalışanların kıdem tazminatına tabi geçmiş döneme ait hakları aynı şekilde ve aynı şartlara tabi olarak korunacak.

Helenistlik döneme ait kalıntılar Haberi

Helenistlik döneme ait kalıntılar

Celal Şimşek, ''Kazı çalışmalarında Helenistlik dönemde kentin tahmin ettiğimizin dışında çok yayıldığını tespit ettik. Bu döneme ait çok güzel anıtsal nitelikte kandil, çanak, çömlekler ortaya çıktı'' dedi. Anadolu'nun en büyük antik kentlerinden biri olan UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Laodikya Antik Kenti'nde çalışmalar, 2014'de kesintisiz olarak 12 ay boyunca devam...