02 / 05 / 2024

Euro'nun sonu mu geliyor? Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte!

Euro'nun sonu mu geliyor? Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte!

Son dakika bilgisine göre Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomik yavaşlama ve enerji krizinden dolayı zor durumda olduğu belirtildi. Bu durum akıllara Euro'nun sonu mu geliyor sorusunu akıllara getirdi. Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte mi?



Avrupa Merkez Bankası'nın perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda faiz kararını artırması bekleniyor. Faiz kararı öncesinde bankanın ekonomik yavaşlama ve enerji kririzinden dolayı zor durumda olduğu belirtiliyor. 

Avrupa'da enerji krizi ve enflasyonist baskılar Euro'nun sonu mu geliyor? sorusunu gündeme getirdi. Resesyon endişeleri giderek artıyor.

Avro Bölgesi'nde enflasyon oranları giderek yükseliyor ve enflasonun önğne geçebilmek için Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırması bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Banka tarafından beklenen faiz oranı yüzde 75 baz artırması beklenirken bazı analistlere göre artış 50 baz artışın olma ihtimalini de veriyorlar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön