15 / 05 / 2024

Euro'nun sonu mu geliyor? Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte!

Euro'nun sonu mu geliyor? Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte!

Son dakika bilgisine göre Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomik yavaşlama ve enerji krizinden dolayı zor durumda olduğu belirtildi. Bu durum akıllara Euro'nun sonu mu geliyor sorusunu akıllara getirdi. Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte mi?



IMF'DEN KRİTİK UYARI...

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Birliği'nin  bütçe kurallarını güncellemesi ve yüksek borca sahip ülkelerin bütçe açıklarını birkaç yıla kadar düşürmesini söyledi.

IMF, "AB Mali Çerçevesinin Reformu-Mali Kuralların ve Kurumların Güçlendirilmesi"  raporunu yayımladı.

Raporo göre, AB'nin mevcut mali kurallarının bütçe açıklarının kısıtlamasında belli oranda bir etkiye sahip olsa da, parasal birliğin istikrarını tehdit eden ve kırılganlıklar ortaya koyan bütçe açıkları ve borç oranlarını engellemediği aktarıldı.

Raporda, yüksek kamu borcu olan AB ülkelerinin bütçelerini 3 ile 5 yıl arasında dengelemelerinin önemine değinildi.

Fakat, AB üyesi ülkeler, salgından dolayı söz konusu kuralları askıya alma kararı alarak bütçe açıklarını ve kamu harcamalarını hızla yükseltmişti.

Euro 20 yıl aradan sonra ilk kez bu rakamı görüyor! Aklınız gidecek! Elinde 1 euro bile olanlar acil bakın
''Euro bozduralım mı?'' diye düşünenlere net cevap! Çabuk bakın! Euro 11 gün sonra böyle olacak
Elinde euro olanlar ne yapmalı: Bozdurmalı mı, bekletmeli mi? Son dakika euro gelişmesi

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön