30 / 04 / 2024

Elinde euro olanlar ne yapmalı: Bozdurmalı mı, bekletmeli mi? Son dakika euro gelişmesi

Elinde euro olanlar ne yapmalı: Bozdurmalı mı, bekletmeli mi? Son dakika euro gelişmesi

Euro dolar paritesi bugün 20 yılın ardından ilk kez 0,99 seviyesinin altına geriledi. Euro dolar karşısında değer kaybederken yatırımcılar euro bozduralım mı yoksa bekletelim mi? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.



AB'ye yöelik ekonomik daralma beklentileri kuvvetlenmeye başladı. Enerji krizine giren AB tasarruf önlemleri gittikçe arttı. 

Bu gelişmelerden sonra euro dolar paritesi 20 yıldan sonra ilk kez 0,98 doalra kadar geriledi. Geçtiğimiz hafta ise euro dolar paritesi 1 seviyesinin altına gerilemişti. 0,989 seviyesi 20 yılın üzerine ilk kez bugün meydana geldi. 

AB ve ABD merkez bankaları faiz artırarak enflasyonun önüne geçmeye çalışsa da kısa vadede bu süreçten olumlu bir sonuç alamadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön