16 / 05 / 2024

Heliport Yönetmeliği ne diyor

Heliport Yönetmeliği ne diyor

Heliport Yönetmeliği ne diyor? Heliport Yönetmeliği'nde hangi maddeler var? Helidek nedir? Heliport Yönetmeliği nedir? Heliped nedir? Heliport nedir? İşte 23 Ocak 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Heliport Yönetmeliği...

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda şimdiye kadar 94,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda Otopark Yönetmeliği'nin 31 Mart'ta yürürlüğe girmesi için öneride bulundu. 

Gayrimenkulde milat: Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği!

1 Eylül 2020 itibariyle uygulamaya alınan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği gayrimenkul sektörüne getirdiği köklü değişiklikler ile milat olarak belirtiliyor. 

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Otopark Yönetmeliği uzadı mı 2020?

Otopark Yönetmeliği uzadı mı 2020? Otopark Yönetmeliği ne zaman ertelendi? Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek 2020? İşte merak edilen soruların cevapları...

Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı?

Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı? Otopark Yönetmeliği ertelendi mi? Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Otopark Yönetmeliği ertelendi mi 2020?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin ertelendiğini duyurdu. Peki Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? Otopark Yönetmeliği ertelendi mi 2020?

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

Heliport Yönetmeliği ne diyor Haberi

Heliport Yönetmeliği ne diyor


HELİPORT YAPIM VE İŞLETİM YÖNETMELİĞİ

(SHY-14B)


Resmi Gazete Tarihi: 23.01.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27119

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sivil heliportların, 14/10/1983 tarihli ve 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu, 5/6/1945 tarihli ve 4749 sayılı Kanunla onaylanan Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesi gereğince kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından yayımlanan Ek-14 ile bu eke ilişkin olarak yayımlanan diğer dokümanlarda belirtilen standartlarda yapımı ve işletimi ile ilgili usul ve esasları belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve özel tüzel kişilerin heliport yapımı ve işletimi ile ilgili uymak zorunda oldukları kuralları ve standartları kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 10/11/2005 tarihli ve 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve...