21 / 05 / 2024

Helsingör otobanı

Helsingör otobanı

Kopenhag’ın kuzeyindeki Helsingör otobanı üzerine önceki gün saat 21.30 sıralarında köprü çöktü. Helsingör’den Kopenhag’a gitmekte olan bir Türk aile, çöken köprünün altında kalmaktan son kurtuldu.

Yatırımcıların yeni gözdesi Eskişehir Sivrihisar!

Ankara-İzmir otobanı Eskişehir'in Sivrihisar bölgesindeki arazilerin fiyatlarını yükseltiyor. Otobanın güzergahında otobona vuran yerlerde metrekaresi 7-8 liralara kadar talep görüyor. 

Kuzey Otobanındaki kamulaştırma süreci TBMM'de!

Başakşehir Olimpiyat Stadı ile Kuzey Otobanı arasındaki tapulu arsaların kamulaştırma süreci meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

İstanbul-Bursa-İzmir otobanında son durum!

Türkiye'nin en büyük yatırımı olan ve bugüne kadar 18 milyar lira harcanan İstanbul-Bursa-İzmir otobanında yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul-Bursa-İzmir otobanı 28 Aralık'ta açılıyor!

Türkiye'nin en büyük yatırımı olan ve bugüne kadar 18 milyar lira harcanan İstanbul-Bursa-İzmir otobanında yeni bir gelişme yaşandı.

İzmir-Aydın otobanı mecliste konu oldu!

İzmir-Aydın otobanı meclis gündemine taşındı. Otoban hakkında soru önergesi hazırlayan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ulaştırma sektöründeki dev hamle 2002’den sonra hızlandı!

Ekonomide sağlanan liberalleşme ulaştırma sektöründe de büyük bir devrime imza atılmasını sağladı. Özal döneminde başlayan hamle, 2002’den sonra hızlandı. Havalimanları, otoban ve hızlı trenlerle Türkiye birbirine bağlandı

Sivaslılar yabancı yatırımcı avında!

Hızlı tren ve Akdeniz'i Karadeniz'e bağlayacak olan otoban projeleri Sivas'ta farklı bir heyecan yarattı. Sivaslılar yabancı yatırımcı çekmek için ülke ülke gezerek şehrin yeni dönemdeki avantajlarını anlatıyor

Türk yatırıcılar Bosna Hersek'in otoban projesiyle ilgileniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti, Türkiye’nin Bosna Hersek ile ekonomik ilişkilerini de gündeme getirdi. Söz konusu ziyaret ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi ve yeni yatırım alanlarının geliştirilmesi bekleniyor.

Düzce Belediyesi otoban bağlantı yolu için ihale düzenleyecek!

Düzce’nin uzun zamandır gündemini meşgul eden otoban bağlantı yolu sorunu en kısa süre içinde çözüleceğinin sözü alındı. Yol, Organize Sanayi Bölgesi'ni direk olarak otobana bağlayacak...

Şile-Ağva arası yatırımcının gözbebeği oldu!

İstanbul'da son dört yıldır arka arkaya açıklanan projelerle birlikte gayrimenkul yatırım sektörü tarihinin en hızlı dönemine girmiş oldu. Karadeniz Otobanının Şile-Ağva güzergahının başlamasıyla bölge yatırımın da gözbebeği durumuna geldi

Akıllı otoban teknolojisi ile aydınlatma maliyetleri düşecek!

Hollanda'da denenen Smart Highway (akıllı otoban) teknolojisi ile az enerjiyle yüksek gece görüşü sağlandı. Sokak lambalarının sonunu getirecek proje ile otobanların kenarları şerit ışıklarla aydınlatılıyor.

Türk aile çöken köprünün altında kalmaktan son anda kurtuldu!

Kopenhag’ın kuzeyindeki Helsingör otobanı üzerine önceki gün saat 21.30 sıralarında köprü çöktü. Helsingör’den Kopenhag’a gitmekte olan bir Türk aile, çöken köprünün altında kalmaktan son kurtuldu.

Helsingör otobanı Haberi

Helsingör otobanı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag’ın kuzeyindeki Helsingör otobanı üzerine önceki gün saat 21.30 sıralarında köprü çöktü. Helsingör’den Kopenhag’a  gitmekte olan bir Türk aile, çöken köprünün altında kalmaktan son kurtuldu. 


Türk ailenin 17 yaşındaki kızı Berna Bayram, fren yaptıktan sonra köprüye 10 metre kala durabildiklerini söyledi. Berna Bayram, BT gazetesine yaptığı açıklamada, "Annemin aracı ile Kopenhag’a giderken arka koltukta oturuyordum. Birden çok yüksek çökme sesi geldi. Önümüzdeki köprünün çöktüğünü görünce şok geçirdik. Önümüzde iki araç vardı. En öndeki araba köprü çöktüğünde tam dibinde durabildi. Şoför hiç panik olmadan aracı durdurabildi. İyi ki annem otoban olmasına rağmen 80-90 kilometre süratle gidiyordu ve aniden fren yapabildi. Akşam olmasına rağmen köprüde çalışan işçiler kaçışmaya ve bağrışmaya başladılar. İşçilerden biri durmuş sigara içiyordu. Enkazın altında kalan olup...