01 / 05 / 2024

Yatırımcıların yeni gözdesi Eskişehir Sivrihisar!

Yatırımcıların yeni gözdesi Eskişehir Sivrihisar!

Ankara-İzmir otobanı Eskişehir'in Sivrihisar bölgesindeki arazilerin fiyatlarını yükseltiyor. Otobanın güzergahında otobona vuran yerlerde metrekaresi 7-8 liralara kadar talep görüyor. 



Arazi yatırımında en güzel kazanç yollarından biri de otoyol kamulaştırmaları.Sadece bu konuya odaklanmış sadece yapılacak otoyolları takip eden bu güzergahlarda arazi avına çıkan bir yatırımcı grubu var. 

Şu aralar Eskişehir'in Sivrihisar bölgesi. Ankara-İzmir otobanının güzergahında otobana vuran yerlerdeki arazilerin metrekare fiyatı 7-8 liralara kadar talep görüyor. Otobana yakın yerler ise 4-6 liralara çıkmış durumda. Otobanın 2022 yılına kadar bitirilmesi öngörülüyor. 3-4 yılda metrekaresi 5-6 liraya alınan yerlerin metrekaresini 30-35 TL'lere satma planı ile gelen yatırımcılar fiyatları daha da arttırıyor. 
 
Remax 7tepe Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran, "Malum biz yıllardan beri arazi geliştirme işi yapıyoruz. Arazi geliştirmenin de kendi altında alt bölümleri var, her bir portföy çeşidinin kendi yatırımcıları var. Parsellenecek araziler, konut imarına açılacak araziler, sanayi imarına açılacak araziler ve kamulaştırma arazileri," dedi. 

Başaran konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Şuan Eskişehir Sivrihisarın belirli köylerinde otoban aksı üzerinde kalan ve onun 2 -3 km etrafında bölgelerde ciddi hareketlenme var. Bunun en önemli nedeni fiyatın ucuzluğu ;cebinde 50-60 bin lira olan bir yatırımcı burada 10.000 m2 hatta yerine göre yer toplayabiliyor. Tüm ülke genelinde hem böyle bir hikayesi olup hem de böyle düşük fiyatlı yer alma sansı çok az bölgede bulunuyor. Buna ek olarak bölgenin toprakları çok verimli her yer büyük firmalar tarafından seracılık yapmak üzerine toplanıyor. Bölgeye kamulaştırma için gelen müşteriler buradaki seraları ve meyve bahçelerini görünce ben yerimi satmayayım burada 50-60.000 TL ye yer alayım tarımcılık yapayım diyenler oluyor. Malum gıda fiyatları git gide artıyor gelecek tarımda olacak. Bazı müşteriler özellikle konut imarına girecek yer değil büyük büyük m2lerde tarım arazileri topluyor.Bu nedenle yatırımcı kamulaştırma ve otobanla ciddi prim beklediği yerlerde arazi toplarken en kötü senaryoda buraları alır kendim meyve bahçesi kurar yine yatırdığımı çıkarırım diyor."


Geri Dön