04 / 05 / 2024

hendek Tip Ev Projesi

hendek Tip Ev Projesi

Hendek Belediyesi'nin yöresel mimari dokunun korunması amacıyla hazırladığı 'Tip Ev Projesi'ne bölge halkının ilgisi yoğun oldu.

Türk Kızılay o ilde 426 bin TL'ye 2 adet konut satıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanlığı, Sakarya ili, Hendek ilçesi, Kemaliye Mahallesi'nde yer alan 2 adet daireyi satıyor. İşte ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği o ayrıntılar...

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mayıs 2021'e ait sonuçları da belli oldu. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? İşte markalı konut projelerinin Mayıs 2021 verileri...

Muğla Menteşe'de kırsala yönelik konut tip projesine 210 başvuru!

Muğla Menteşe Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde ev yapmak isteyen vatandaşlar için hazırlanan tip proje uygulamasına 210 başvuru yapıldı.

Antalya'daki Ters ev görenleri şaşırtıyor!

Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle turistleri ağırlamaya başlayan Ters Ev görenleri şaşırtıyor...

Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev koronavirüse yakalandı!

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Rusya İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev’in hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

New York’ta hayırsever ev sahibi 80 kiracısının kiralarını hediye etti!

New York’ta yaşayan Mario Salerno adlı bir ev sahibi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle zor günler geçiren 80 kiracısının kiralarından feragat etti.

Isparta'da öğrencilerden kira alınmaması talebine ev sahibinden destek!

Isparta'da bir ev sahibi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla memleketlerine dönen öğrencilerden kira almayacağını açıklafı.

Ordu'da köy evleri yöresel mimariye uygun olacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi köylerden mahalleye dönüşen yerleşimlerde imar kirliliğinin önüne geçmek için 12 tip ev modeli belirledi.

Konut inşasında üç tip örnek bulunuyor!

Volkswagen Vakfı’nın yaptığı araştırmaya göre konut inşasında belirgin üç tip örnek bulunuyor. Bunlar örnek ev, çifte ev ve katmanlı ev olarak ayrıştırılıyor.

Büyükçekmece Yeşilyaka Koru ev fiyatları!

Büyükçekmece Yeşilyaka Koru ev fiyatları 2 milyon 520 bin TL'den başlayarak değişiyor. Yeşilyaka Koru etabında iki tip villa yer alıyor...

Balıkesir Dursunbey Belediyesi'nden kırsal bölgelere tip proje desteği!

Balıkesir'in Dursunbey Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen ve imar planı bulunmayan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ücretsiz “ Tip Ev Proje “ hizmetini başlattı.

İkinci Ev’re projesinde 3+1 ön satış fiyatları 497 bin TL!

İkinci Ev’re projesi 4 tip (3+1) ve tek tip (4+1) normal ve bahçeli dairelerden oluşmaktadır. (3+1) Daire ÖN SATIŞ fiyatlarının 497.200.-TL’dan başladığı projede toplam daire sayısı 323 adettir.

hendek Tip Ev Projesi Haberi

hendek Tip Ev Projesi

Hendek Belediyesi'nin yöresel mimari dokunun korunması amacıyla hazırladığı 'Tip Ev Projesi'ne bölge halkının ilgisi yoğun oldu. 

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, "Mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil yöresel mimariyle hak ettikleri noktaya getirmek istiyoruz" dedi. Büyükşehir Yasasının 3. Maddesi kapsamında Hendek'te köy vasfı kaldırılarak mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik hazırlanan 8 alternatifli ev projesi Hendeklilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. 


ÜCRETSİZ PROJE DESTEĞİ 

Hendek Belediyesi'nin başlattığı tip projesi sayesinde kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesinin ön görüldüğü ifade edilirken, belediyenin ücretsiz olarak verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşların inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf sağladığı belirtildi. 


YÖRESEL KÜLTÜR YAŞATIACAK 

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin...