27 / 04 / 2024

Balıkesir Dursunbey Belediyesi'nden kırsal bölgelere tip proje desteği!

Balıkesir Dursunbey Belediyesi'nden kırsal bölgelere tip proje desteği!

Balıkesir'in Dursunbey Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen ve imar planı bulunmayan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ücretsiz “ Tip Ev Proje “ hizmetini başlattı.



Dursunbey Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen ve imar planı bulunmayan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ücretsiz “ Tip Ev Proje “ hizmetini başlattı.


6360 sayılı Büyükşehir kanunu uyarınca köyden mahalleye dönüşen yeni mahallelerde imar planı kapsamı dışında kalan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere Dursunbey Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dört adet tip ev projesi hazırlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.


Tip Ev Projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan, “ Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden mahalleye dönüşen ve imar planı olmayan mahallelerimizde uygulanmak üzere belediyemiz tarafından dört değişik konut projesi hazırlandı. Kırsal mahallelerimizde arsalarına konut yapmak isteyen vatandaşlarımız, bu projeleri Belediyemizden temin edebilirler. Mahallelerimize ev yapmak isteyen vatandaşlarımız İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze dilekçe ile başvurarak bu projelerden kendilerine uygun olanı seçibilerler” dedi.


Dursunbey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından dört değişik tasarımla hazırlanan tip ev projeleri, betonarme ve yığma model model olarak adlandırıldı. Buna göre 70 m2 2+1 iki katlı tip proje, 80 m2 2+1 iki katlı tip proje, 85 m2 2+1 iki katlı tip proje, 104 m2 2+1 tek katlı tip proje adları ile projelendirilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.


Bu projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar Dursunbey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne başvurarak yararlanabilecekler.


Balıkesir Birlik


Geri Dön