02 / 05 / 2024

Isparta'da öğrencilerden kira alınmaması talebine ev sahibinden destek!

Isparta'da öğrencilerden kira alınmaması talebine ev sahibinden destek!

Isparta'da bir ev sahibi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla memleketlerine dönen öğrencilerden kira almayacağını açıklafı.



Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, sosyal paylaşım platformundan "IspartaÖğrencineSahipÇık" hashtagı ile şehirdeki apart sahiplerine, kira ücreti talep etmemeleri yönünde çağrı yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bunun üzerine apart binadaki dairesini öğrencilere kiralayan Şükrü Altuğ, koronavirüs süreci bitene kadar para kira talep etmeyeceğini açıkladı.

Altuğ, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada ve ülkede koronavirüs saldırısı olduğunu söyledi.

Şehirde öğrenim gören öğrencilerin sosyal medyadaki paylaşımlarını gördükten sonra onlara hak verdiğini dile getiren Altuğ, "Onlar mülk sahiplerinden bir istekte bulundu. Kiraların alınmaması hususunda. Kiracımla iletişime geçerek bu süreç bitene kadar ödeme yapmayacağını söyledim." şeklinde konuştu.

Kendisinden bu süreçte sadece dua etmesini istediğini dile getiren Altuğ, "İnşallah yakın zamanda atlatırız, dualarımız bu şekilde, inşallah bu düşüncem sadece Isparta değil, tüm Türkiye'ye örnek olur. Mülk sahiplerine bir zararı olmaz, öğrenci için çok şey fark eder. Öğrencilerimiz zor şartlarda okuyor, destek amaçlı böyle bir şey yaptım." diye konuştu.
 

Koronavirüs nedeni ile kapatılan işletmelerden kira alınacak mı?


Geri Dön