26 / 11 / 2024

Henri Prost kimdir

Henri Prost kimdir

1942 yılında Prost tarafından hazırlanan yeraltı yolu projesine göre, Bayazıt'tan Eminönü'ne inecek tünel, Karaköy Köprüsü'ne paralel yapılacak bir köprüden geçerek tekrar yeraltından Taksim ve Şişli'ye ulaşacakmış.

1937 yılında İstanbul'un imar planı Şehir Meclisi'ne verilecek!

1937 yılında Fransız Mimar Prost tarafından hazırlanmakta olan İstanbul imar projesi kasım ayında toplanacak Şehir Meclisi'ne verilecekmiş. Proje, Şehir Meclisi'nin onayından sonra İçişleri Bakanlığı'na gönderilecekmiş.

1942 yılında Belediye imar planının tatbikini ileriye bırakmış!

1942 yılında Mimar Henri Prost'un hazırladığı İstanbul Nazım İmar Planı'nı tatbik edecek olan İstanbul Belediyesi, geniş imar hareketlerini maddi vaziyetten ötürü ileri bir tarihe ertelemiş.

1940 yılında Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım planını hazırlamış!

1940 yılında Mimar Henri Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım imar planını hazırlamış. Prost'un üç mıntıkaya ayırdığı imar planı Şehir Meclisi tarafından incelendikten sonra tatbik edilecekmiş.

1939 yılında beş senelik imar programı hazırlanmış!

1939 yılında Mimar Henri Prost'un hazırladığı Nazım İmar Planı'nı uygulayacak olan Belediye, beş senelik bir program hazırlamış ve bu programı da önemine göre iki kısma ayırmış.

Eminönü'nde binaların yüksekliği 16 metreyi geçmeyecek!

1939 yılında Eminönü Meydanı'nı tanzim eden Henri Prost, Eminönü Meydanı'na bakacak binaların yüksekliğini belirlemiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1939 yılında Eminönü'nde binaların yüksekliği 16 metreyi geçmeyecek!

1939 yılında Eminönü Meydanı'nı tanzim eden Henri Prost, Eminönü Meydanı'na bakacak binaların yüksekliğini belirlemiş. Prost, burada yapılacak yeni binaların on altı metreden yüksek olmamasını istemiş.

1939 yılında Mecidiyeköy'ün imar planı hazırlanacak!

1939 yılında Henri Prost, gelişi güzel gelişen Mecidiyeköy'ün nazım planını hazırlayacakmış. Dut tarlalarının tanzimi işinin de yer alacağı planda, Mecidiyeköy'ün şehirle irtibatı nazarı dikkate alınacakmış.

1939 yılında Eminönü'nün imar projesi maketi yaptırılmış!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Henri Prost'un Eminönü Meydanı için hazırladığı avan projenin maketini Hakkı Said Tez isminde bir sanatkara hazırlatmış. Makette Eminönü Meydanı'nın gelecekte alacağı şekil gösterilmiş.

1939 yılında Beyazıt'da denizi gören bir saha açılacak!

1939 yılında Beyazıt Meydanı, Henri Prost'un tanzim ettiği plana göre yeniden şekil alacakmış. Prost'un planına göre, Beyazıt Meydanı'nda bulunan dükkanlar kaldırılacakmış ve denizi gören bir saha açılacakmış.

1938 yılında Taksim'de yer altına otopark yaptırılacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim'de yer altında bir otopark yaptırmaya karar vermiş. Taksim Kışlası ve müştemilatının yıktırılmasından sonra yeraltı otoparkı yaptırılması işi Henri Prost'un onayına bırakılacakmış.

1937 yılında şehir planının ikmali için 245.000 lira sarf edilecek!

1937 yılında Henri Prost tarafından hazırlanan İstanbul Nazım Planı'nın ikmali için İstanbul Belediyesi 245 bin lira sarf edecekmiş. İstanbul Belediyesi bu parayı senelere taksim ederek sarf edecekmiş.

1937 yılında Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'e yapılması uygun değil!

1937 yılında Henri Prost, İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilmesini uygun bulmamış. Fransız Mimar Prost, Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek yeni binaların bölgenin ahengini bozacağını savunmuş.

1937 yılında Surp Agop Mezarlığı satılığa çıkarılacak!

1937 yılında Pangaltı semti civarında yer alan Pangaltı Ermeni Mezarlığı (Surp Agop), Henri Prost tarafından kesin bir imar planı hazırlandıktan sonra mezarlığın arazisi ifraz edilerek satılığa çıkarılacakmış.

1937 yılında Prost, Mecidiyeköy'ün imar planını hazırlayacak!

1937 yılında İstanbul'un nazım planını hazırlayan Fransız Mimar Henri Prost, Mecidiyeköy'ün imar planını hazırlayacakmış. Mecidiyeköy'ün Avrupa'daki gibi bir sayfiye yeri olması için büyük bir park, bir otel inşa edilecekmiş.

Henri Prost kimdir Haberi

Henri Prost kimdir



İstikbale ait bir proje


Beyazıt - Şişli yeraltı yolu nasıl olacak?


B. Prost tetkiklerini bitirdikten sonra kati güzergah çizilecek


    Unkapanı ile Yenikapı arasında açılan Gazi Bulvarı tamamıyla açıldıktan sonra İstanbul ile Beyoğlu arasında ikinci umumi bir yol daha tesis edilecektir. Bu yol Beyoğlu'ndan Fatih'e giden tramvay yolundan çok daha kısa olduğundan, İstanbul'dan Beyoğlu'na gidecek yolcular, yeni yol sayesinde çok zaman kazanacaklardır. Beyoğlu ile Gazi Bulvarı üzerinde tramvay değil, otobüs işleyecektir.

    Yapılan son fenni tetkikatla Gazi Köprüsü, tramvay elektrik tesisatıyla münakalatına mukavemet edecek vaziyette olmadığından, Beyoğlu ile Gazi Bulvarı arasında yeni bir tramvay şebekesi kurmaya imkan görülememektedir....