02 / 05 / 2024

hereke kalesi yenileme

hereke kalesi yenileme

Körfez Belediyesi tarafından Hereke Kalesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Fikri Işık: Hereke'yi halıcılıkta tekrar merkez haline getirmeyi planlıyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli ve Körfez ilçesinin gelişimi için projeler ortaya koyduklarını belirterek, kendi dönemlerinde Hereke' de önemli hizmetler yapıldığını söyledi...

Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, turizme hizmet sunacak.

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Tarihi Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

Körfez ilçesinde yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Hereke Kalesi 2018’de tamam!

Körfez Belediyesi tarafından Hereke Kalesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Başkan Baran, 2018’de kalenin turizme açılacağını dile getirdi.

Hereke Kalesi'nde restorasyon devam ediyor!

Körfez Belediyesi tarafından Hereke Kalesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Kocaeli Hereke Taş Ocağı Yolu yenilendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde zarar gören yolları onarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yukarı Hereke Taş Ocağı yolunda yenileme çalışması gerçekleştirildi.

Kocaeli Hereke Kalesi restore ediliyor!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Doğu Roma İmparatorluğu döneminde, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi.

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümünde 80 konut daha satışa çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan TOKİ'ye ait, 80 konut satışa çıkarıldı.

Hereke Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Körfez Belediyesinin düzenlediği ihaleyi kazanan firmanın restorasyon çalışmalarını yürüttüğü belirtildi.

Ankara Kalesi restore çalışmalarından sonra cazibe merkezi oldu!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, yapılan restore çalışmalarının ardından cazibe merkezi haline geldi. Çevre düzenlemeleriyle de Kale’nin ihtişamı Ankara’ya yansıtılıyor.

hereke kalesi yenileme Haberi

hereke kalesi yenileme

Körfez’de Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640’lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi’ni eski haline döndürmek için Körfez Belediyesi restorasyon çalışması başlatmıştı. Hazırlanan proje, Antalya EXPO Center’da düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında “Hereke Kalesi Restorasyonu” ile ülkenin en prestijli ödüllerinden birine layık görüldü. 


Başkan İsmail Baran da çalışmaların aralıksız devam ettiği Hereke Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan İsmail Baran, çalışmaların 2018 yılında tamamlanarak Hereke Kalesi’nin turizme açılacağını belirterek, “Körfez, tarih boyunca Anadolu’nun denize açılan kapılarından birisi olmuştur. Körfez’de tarihi değerlerin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gün yüzüne çıkarıldı. Çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Yüzde 60 oranında kalenin restorasyonu tamamlandı. 2018 sonu itibariyle çalışmalar tamamlanacak. Hereke Kalemizi Turizme kazandırmış olacağız. Önemli bir proje olan bu proje...