17 / 05 / 2024

Fikri Işık: Hereke'yi halıcılıkta tekrar merkez haline getirmeyi planlıyoruz!

Fikri Işık: Hereke'yi halıcılıkta tekrar merkez haline getirmeyi planlıyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli ve Körfez ilçesinin gelişimi için projeler ortaya koyduklarını belirterek, kendi dönemlerinde Hereke' de önemli hizmetler yapıldığını söyledi...




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye, AK Parti iktidarıyla 11 yılda tarih yazdı" dedi.


Işık, partisinin Hereke'deki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Kocaeli ve Körfez ilçesinin gelişimi için projeler ortaya koyduklarını belirterek, kendi dönemlerinde Hereke'de önemli hizmetler yapıldığını söyledi.


"Hereke'nin mutlaka ama mutlaka başarması gerektiğini düşündüğümüz birşeyi var, o da Hereke'nin halıcılıkta tekrar merkez haline gelmesi" diyen Işık, Hereke halısıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.


Bakan Işık, vatandaşlardan destek isteyerek, "Bizim yanımızda olduğunuzu bize hissettirin. Herekemizi çok daha güzel yerlere taşıyalım. Hereke Kalesi'nin ihale süreci devam ediyor. Hereke Kalesi'nin tüm ihtişamıyla en azından ön cephesini ilk etapta ortaya çıkaracağız. Eski halı fabrikamız Fabrikay-i Hümayun'un arka kısmı ihale edildi. Çelik konstrüksiyonla yapılacak, ön kısmı da 1-1,5 yıl içinde tamamen restore edilecek. Hereke artık günlük turist almaya başlayacak. Hereke daha da canlanacak" ifadelerini kullandı.



AA


Geri Dön