18 / 05 / 2024

Herkes İçin Mimarlık Derneği projeleri

Herkes İçin Mimarlık Derneği projeleri

60 genç mimarın kurduğu Herkes İçin Mimarlık Derneği, köylerde mucizeler yaratıyor. Mimarlar Atıl Köy Okulları projesiyle Giresun, Ordu ve Çorum'da metruk binaları hayata döndürdü.

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

Konut fiyatları son üç yılda bayağı yükseldi. Buna ek olarak inşaat malzemelerinin fiyatları da arttı. Bu duruma bağlı olarak iç mimarlık hizmet bedeli de yükseliyor.

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Gülçin Çuhacı Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Gülçin Çuhacı Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Gülçin Çuhacı tarafından kuruldu.

Çayka Yapı Mimarlık Mühendislik'in merkez nakli yapıldı!

Çayka Yapı Mimarlık Mühendislik Restorasyon Hayvancılık Gıda Ve Süt Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı. Çayka Yapı Mimarlık Mühendislik'in merkezi Beşiktaş'ta yapıldı.

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Eçin tarafından kuruldu.

Agad İnşaat Gayrimenkul Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agad İnşaat Gayrimenkul Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de Agit Adkovayçin tarafından kuruldu. 

İn Mimarlık Ve Danışmanlık İnşaat Taahhüt Mobilya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İn Mimarlık Ve Danışmanlık İnşaat Taahhüt Mobilya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Nihan Polatdemir tarafından kuruldu.

Miya Dizayn Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miya Dizayn Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayşin Teser tarafından kuruldu.

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

Burçin Şimşek Mimarlık Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burçin Şimşek Mimarlık Tasarım Ticaret Limited Şirketi  Kağıthane’de 25 bin TL sermaye bedeli  ile Nazire Burçin Şimşek tarafından kuruldu.

Mühendislik ve mimarlık mezunu gençlerin istihdama katılım sağlanması için önerge verildi!

Ülkemizde mühendislik, mimarlık ve ilgili alanlardan mezun olan gençlerin istihdam süreçlerine katılımının sağlanması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla önerge verildi.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Herkes İçin Mimarlık Derneği projeleri Haberi

Herkes İçin Mimarlık Derneği projeleri

Köy okulları, Cumhuriyet tarihinin bayrak taşıyıcıları adeta. Bugünkü okullar, 1920'lerden kalma binalardan çok daha modern, iyi koşullara sahip olsa da hâlâ tuvaletleri dışarıda, odun sobasıyla ısınarak eğitim gören öğrenciler yok değil. Bunlara bir de 1920-30'lu yıllarda yapılan ve yenisi inşa edildiği için atıl durumda olan okullar eklendiğinde bugünün Türkiyesi'ne yakışmayan bir sorun çıkıyor ortaya. İşte bu okullara 3.5 yıl önce bir grup idealist gencin eli dokundu. Çöplüğe dönen binalar bir bir yenilendi. Öyle akıllarına estiği gibi değil, akademik olarak işini yürüten bu gençleri köylüler önceleri yadırgasa da amaçlarını anladıklarında destek verdiler. 


İHTİYACA GÖRE DÖNÜŞTÜRÜYOR 

Mimarlık fakültelerinde okuyan ya da yeni mezun 60 gencin kurduğu Herkes İçin Mimarlık Derneği'nden bahsediyoruz. Amaçları Türkiye'deki sosyo-kültürel sorunlara mimarlık ve tasarım açısından yaklaşarak çözümler geliştirmek olan...