08 / 05 / 2024

Herkes için Şehir: Değişen Kentler Dönüşen Yaşamlar paneli

Herkes için Şehir: Değişen Kentler Dönüşen Yaşamlar paneli

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği “Herkes için Şehir: Değişen Kentler Dönüşen Yaşamlar” paneli, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde gerçekleşti...

Herkes için şehir paneli Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde oldu!

Herkes için Şehir: Değişen Kentler Dönüşen Yaşamlar paneli, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde gerçekleşti...

Stresli bir süreçten keyifli taşınma deneyimi için 10 Adım!

Taşınma süreci herkes için stresli bir deneyim olabilir. Ancak doğru planlama ve hazırlık ile bu süreci keyifli hale getirebilirsiniz. İşte size 10 adımda sorunsuz bir taşınma için ipuçları...

 Oyuncular için harika haber! Nvidia'nın yeni grafik kartı PS5'ten bile daha hızlı! 

Nvidia'nın RTX 40-serisi dizüstü bilgisayarlara geliyor ve önceki beklentilerin aksine, yeni seri herkes için bir şeyler içeriyor.

Bir günde ev sahibi olmak isteyenler için en uygun prefabrik evler! İşte, 29 Eylül 2022 fiyat listesi..

Ev almak isteyen herkes için alabileceğiniz en uygun fiyatlı ev seçeneği olan prefabriklerde uygun fiyatlar sizi bekliyor. Ebat olarak 1+1, 2+1, iki katlı, balkonlu ve daha birçok seçeneği bulunan prefabrik evlerin 29 Eylül 2022 fiyat listesi…

Hediye seçmek sizin için problemse bu haberi mutlaka okuyun! 8 Eylül 2022 Konyalı Saat fiyat listesi..

Hediye seçmek hepimiz için çok karmaşık bir iş. Ama konyalı saatte herkes için, her zevke uygun saat var. Şu anda büyük bir indirimin var olduğu Konyalı Saat’de birçok ürün çok uygun fiyatıyla satışta. Işte 8 Eylül 2022 Konyalı Saat fiyat listesi...

Yaz bitmeden ne yapalım diyorsanız sizin için en uygun Playstation’ı bulduk! 1 Eylül 2022 Playstation fiyat listesi..

Oyun konsolu dünyasının en önemli isimlerinden birisi haline gelen PlayStation serisi, herkes için eğlencenin yeni adı olmuş durumda. Sizde ailecek ya da arkadaşlarınızla, eğlenceli vakit geçirmek isterseniz 1 Eylül 2022 Playstation fiyat listesi..

Kırcami'nin imar sorunları için bilirkişi keşfi yapıldı!

Antalya’nın Kırcami bölgesinde 30 yıldır süren imar sorunları için Şehir Plancıları Odası’nın açtığı plan iptal davasında bilirkişi keşfi yapıldı.

Kocaeli Akçaray Tramvayı için şantiye kuruluyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tramvay için şehir merkezine şantiye kuruluyor. Eski lojmanlar binasının bulunan alanda hazırlıklar yapılmaya başlandı.

Kırşehir'deki mültecilerin barınma sorunu için komisyon oluşturuldu!

Kırşehir’e gelen mültecilerin barınma sorunlarının çözümü için komisyon oluşturulurken, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, ayrım gözetmeksizin Kırşehir’e gelen mültecilerin sorunlarının çözümü için çalışma yapıldığını söyledi.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları için bugün son gün!

TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları için bugün son gün. Ödeme planı kapsamında 15 bin 17 TL peşinatla daire sahibi olunabilen projede toplam 23 adet konut açık satışa sunuluyor.

TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 2. Etap başvuruları için yarın son gün!

TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 2. Etap başvuruları için yarın son gün. Satış işlemlerini Türkiye Halk Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 59 adet konut açık satışa çıkarılıyor.

Başakşehir Evleri 2. Etap kura çekilişi için son 2 gün!

Toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede 2+1 dairelerde 117,46 metrekareden başlıyor. Başakşehir Evleri 2. Etap kura çekilişi için son 2 gün kaldı.

Başakşehir Evleri 2. Etap başvuruları için son gün!

Daire alanlarının 2+1 dairelerde 117,46 metrekareden başladığı projede kura çekilişi 30 Eylül'de gerçekleşecek. Başakşehir Evleri 2. Etap başvuruları için son gün; bugün olarak belirlendi.

Başakşehir Evleri 2. Etap kura çekilişi için son 3 gün!

Başvuruların yarın son gün olarak belirlendiği projede 250 adet daire satışa çıkarıldı. Proje İstanbul İl'i Başakşehir İlçe'sinde yükseliyor. Başakşehir Evleri 2. Etap kura çekilişi için son 3 gün...

Herkes için Şehir: Değişen Kentler Dönüşen Yaşamlar paneli Haberi

Herkes için Şehir: Değişen Kentler Dönüşen Yaşamlar paneli

Moderatörlüğünü Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkan Yard. Kadem Ekşi’nin yaptığı panelde Kadem Ekşi, program öncesinde değişen kentlerin yaşamları dönüştürdüğünü belirterek, "Herkes için Şehir" başlığını bilerek kullandıklarını, şehirleri yaşlıların, çocukların ve engelli vatandaşlarımızın rahatça yaşayabilecekleri imkanlarda inşa etmemiz gerektiğini belirtti. Yeni yapılan evlerin aile düzenlerimizi bozduğunu, kendi ellerimizle kendi hayatlarımızı, toplumsal vicdanımızı ve sosyal birlikteliklerimizi bozduğumuzu ifade etti: "Kendi hayatımıza kendimiz kurşun vuruyoruz. 3 çocuklu 5 çocuklu aileler 1+1'lerde mi büyüyecek? 1+0, 1+1 projeleri, bu toplumun kalbine vurulan hançerdir. İnsanımız bu evlerde medeniyet üretemez. Bu projeler, toplumda muhabbeti, aile yaşamını, birliktelikleri ve sosyal sorumlulukları zedeleyerek "ben" bilinci oluşturur. Aile kavramı olarak bahsettiğimiz değerler, bu evlerde kayboluyor. Herkesin bunu düşünmesi gerekiyor; o yüzden kentsel dönüşümü, insan yüzlü şehirler inşa etmemiz...