02 / 05 / 2024

HES ekonomi yatırımları

HES ekonomi yatırımları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Son 12 yılda HES yatırımlarında yüzde 100'ün üzerinde bir artış var. 2003'te 12 bin MW olan kurulu gücü, 2015'te 25 bin MW'ye yükselttik" dedi.

Yakın Doğu ve Asya'dan gelen yatırımlar arttı!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde,"Yeni Global Düzen: Ekonomi ve Politika" oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye'ye gelen yabancı yatırımların arttığını belirtti.

Türkiye'de 'yap-işlet-devret' yatırımları hızlandı!

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ndeki "Yatırım 2023: Altyapı ve Sağlık" başlıklı oturumda "Son yıllarda ülkemizde özellikle yap-işlet-devret ve kamu-özel sektör iş birliğiyle yapılan yatırımlar çok hız kazandı." diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesi için yatırımlar artırılmalı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dengeli, güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme istiyorsak yatırımlarımızı arttırmalı ve yeni istihdam olanakları yaratmalıyız." dedi.

Yatırımları finanse edecek banka kredileri tıkandı!

Millet iradesiyle püskürtülen FETÖ darbe girişimi sonrası ülkede “birlik” ruhu güçlenip, ekonomi yara almadan işleyişini sürdürürken; yatırımlar ve büyümenin motoru konumundaki finans ayağında tıkanma baş gösterdi.

Azerbaycan, Türkiye'deki yatırımlarını sürdürecek!

Azerbaycan, darbe girişimine tepkisini Türkiye’deki yatırımlarını artırarak gösterecek. Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev, ''Türkiye’ye yatırımlar sürdürülecek. Yatırımların 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor” dedi.

Türkiye'de teşvikli otel yatırımlarının sayısı 87'ye ulaştı!

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, turizm sektöründe faaliyet gösteren 66 turizm şirketi beyan ettikleri toplam 586 milyon dolar gelir için istisna aldı. Verilere göre Türkiye'de teşvikli otel yatırımlarının sayısı 87'ye ulaştı.

İnşaat sektöründe yatırımlar ve satışlar hız kazanacak!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkması inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı. Sektörün önde gelen firmalarının ortak görüşü; istikrarın sürmesi sebebiyle yatırımlar ve satışlar hız kazanacak, ekonomi yeniden ayağa kalkacak.

Mehmet Erdem: Yatırımların devam etmesi için istihdam önemli!

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, 1 Kasım seçimlerinin ekonomi açısından önemli olduğunu, istikrarın bozulması halinde ülkede yatırımların duracağını söyledi.

Gayrimenkul yatırımları ertelendi ama konut fiyatları düşmüyor!

Ekonomi daralmış, ekonomideki gelişmeler bizi oldukça olumsuz etkiliyor bu nedenle de yatırımlar ertelenmiş ama konut satışları devam ediyor ve konut fiyatları düşmüyor.

Veysel Eroğlu: 12 yılda HES yatırımları yüzde 100 arttı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Son 12 yılda HES yatırımlarında yüzde 100'ün üzerinde bir artış var. 2003'te 12 bin MW olan kurulu gücü, 2015'te 25 bin MW'ye yükselttik" dedi.

Dinar'a devletin yatırımları devam ediyor!

Adalet ve Kalkınma Partisi Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel Ak Parti Hükümeti'nin Dinar İlçesine yapmış olduğu kamu yatırımlarını sıraladı. Yüksel, Ak Parti'nin eğitim, sağlık, ekonomi ve sosyal alanlarda birçok yatırım yaptığını söyledi.

Anadolu'da otel yatırımlarında artış var!

Ekonomi Bakanlığı'nın Ağustos 2014 dönemine ait 'Yatırım Teşvik Belgeleri' verilerinden hareketle Turistik Otelciler, işletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) hazırladığı rapor, otel yatırımlarının Türkiye genelinde yayıldığını ortaya koydu.

Nihat Zeybekçi: Türkiye dış yatırımlar için çekim merkezi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin her geçen gün yeni dış yatırımlar için çekim merkezi olmaya devam ettiğini belirterek, "Singapurlu şirketlerin de bu fırsatları doğru bir şekilde kullanmalarını ve Türkiye'ye yatırım yapmalarını bekliyoruz" dedi.

HES ekonomi yatırımları Haberi

HES ekonomi yatırımları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, boşa akan suların gücünü ülke ekonomisine kazandırmak için enerji sektörüne yatırım yaptıklarını belirterek, "Son 12 yılda HES yatırımlarında yüzde 100'ün üzerinde bir artış var. 2003'te 12 bin MW olan kurulu gücü, 2015'te 25 bin MW'ye yükselttik. Sadece bu yılın ilk 6 ayında ülke ekonomisine 9.3 milyar liralık katkı sağladık" dedi. 2017'ye kadar işletmeye alınacak santrallerin toplam kurulu gücünün 7 bin MW olacağını açıklayan Eroğlu, "Bunların yıllık enerji üretimi 21.6 milyar kilovatsaat olacak. Ülkemizin hidroelektrik üretim potansiyeli yılda 216 milyar kilovatsaattir. Halihazırda geliştirilen potansiyel ise yılda 159 milyar kilovatsaattir. Geliştirilen bu potansiyelimiz bin 401 projeden meydana gelmektedir. Bugüne kadar işletmeye alınan HES'lerin üretimiyle yılda yaklaşık 40 milyon ton karbondioksit salınımı engellendi" diye...