06 / 05 / 2024

HES projeleri katkı

HES projeleri katkı

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

HES projelerinden ekonomiye 6 milyar liralık katkı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yılın ilk 4,5 ayında hidroelektrik santrallerin (HES), ülke ekonomisine yaklaşık 6 milyar liralık katkı sağladığını bildirdi.

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ankara'nın markalı projeleri şehrin gelişmesine katkı sağlıyor!

Ankara’da yükselen markalı projelerin hem şehrin gelişimine hem de vizyonuna büyük katkı sağladığını dile getiren Fertaş İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım “Burada yükselen projelerin Ankara ticareti için büyük kazanç olduğu görüşündeyim” dedi.

Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nde çalışmalar tam gaz!

Yusufeli Barajı ve HES Projesi tamamlandığında Türkiye'nin milli bütçesine yaklaşık 450 milyon TL katkı sağlaması planlanıyor. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

İzmir Ödemiş’in vizyon projeleri hayata geçiyor!

Ödemiş Belediyesi kentin gelişimi için hazırladığı yeni projeleri hayata geçirecek. Yeni Projeler arasında Hanımlar Lokali, Macera Parkı, Geleneksel Yarış Alanı, Düğün Salonu gibi sosyal yaşantıya katkı sağlayacak projeler yer almakta.

İşte İzmir Ödemiş'in 2016 vizyon projeleri!

İzmir Ödemiş Belediyesi kentin gelişimi için Hanımlar Lokali, Macera Parkı, Geleneksel Yarış Alanı, Düğün Salonu gibi sosyal yaşantıya katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. İşte Ödemiş'in 2016 vizyon projeleri...

Türkiye'nin en önemli projeleri Antalya'da hayata geçiyor!

Antalya Büyüksehir Belediyesi kentin marka değerine katkı sağlayacak vizyon projeleri ile göz doldurmaya devam ediyor. İşte o projeler...

Artvin Yusufeli Barajı ve HES'ten ekonomiye 450 milyon TL katkı!

Artvin Yusufeli Barajı ve HES projesinde çevresel faaliyetlerde gelinen seviye ve devam eden çalışmaların istişare ve değerlendirme toplantısı DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper toplantı salonunda yapıldı.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Deriner ve HES tesislerinden ekonomiye 500 milyon katkı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner ve hidroelektrik santral (HES) tesisleri, ekonomiye bir yılda 500 milyon katkı sağladı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

HES projelerinden ekonomiye 6 milyar liralık katkı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yılın ilk 4,5 ayında hidroelektrik santrallerin (HES), ülke ekonomisine yaklaşık 6 milyar liralık katkı sağladığını bildirdi.

HES projeleri katkı Haberi

HES projeleri katkı

Güneysu ilçesi Gürgen Vadisi'ndeki Kale Hidroelektrik Santralı’nda suyun tünele alındığı yaklaşık 3 kilometre boyunca Gürgen Deresi’nde su seviyesi iyice azaldı. 30 metre genişliğe sahip vadinin büyük bir bölümünde hiç su kalmadı. Benzer bir olay da Salarha Vadisi'nde yaşandı. Ada Hidroelektrik Santral Projesi için Yiğitler köyündeki regülatör sahasında Salarha Deresi’nden alınan ve tünelle Güneysu Vadisi'nde kurulan santrala aktarılan su, 8 kilometre sonra yeniden Salarha Deresi’ne bırakıldı. Ancak suyun tünele alındığı 8 kilometre boyunca derede bazı alanlar tamamen kurudu. 


HES'LER KURUTUYOR

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcüsü Ömer Şan, “Ekosistemin ana varlığı olan suyu korumamız, sahip çıkmamız gerekiyor. HES’lerle dereleri kurutur, vadileri çöplerle doldurursak geleceğimizi yok ederiz. Gelecek kuşaklar için önlemler alınmalı. Herkes bu alanların nasıl rant alanına çevrildiğini düşünmeli ve artık koruması gerektiğini...