09 / 05 / 2024

hevsel bahçeleri açıklaması

hevsel bahçeleri açıklaması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı' ndan yapılan açıklamada, " TOKİ'nin, Diyarbakır Hevsel Bahçelerini kapsayan alanda herhangi bir konut uygulaması veya imar planı çalışması bulunmamaktadır " denildi...

Fikret İnan'dan son dakika Fi Side açıklaması! Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlar dikkat!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlar için bir son dakika açıklaması yaptı. İşte detaylar...

Devlet Bahçeli'den son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Devlet Bahçeli'den 103 emekli amiralin açıklamasına tepki! 

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli 103 emekli amiralin Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamasına yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

Şanlıurfa'da hobi bahçeleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik hobi bahçeleri için çalışmalara devam ediyor. 

Ömer Bulut'tan millet bahçesi açıklaması!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada "TOKİ olarak 182 millet bahçesi planladık.11 millet bahçesini tamamlayıp, halkımızın kullanımına sunduk. 55 millet bahçesinin yapımı devam ediyor." dedi.

Hobi bahçeleri kanunu!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin önüne geçilmesi, arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılması için yeni kanun yasalaştı. İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırıldı. Kanun teklifi TBMM'de yasalaştı. Peki hobi bahçeleri yıkılacak mı? İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri düzenlemesi yasalaştı!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Bekir Pakdemirli'den hobi bahçeleri açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hobi bahçeleriyle ilgili olarak, "Kanundaki boşluklar istismar edilerek ortaya çıkarılan hobi bahçesi sorununu en kısa zamanda çözmüş olacağız." dedi.

Hayrettin Güngör'den Kılavuzlu Millet Bahçesi açıklaması!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yaptığı açıklamada Kılavuzlu’da 265 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Millet Bahçesi ihalesinin yapıldığını ifade ederek: “Kahraman şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Yerel yönetimler için Millet Bahçeleri Rehberi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada millet bahçelerinin planlanmasından, tasarım ve uygulamasına kadar tüm aşamalarını "Millet Bahçeleri Rehberi"nde topladıklarını ve yerel yönetimlerin hizmetine sunduklarını belirtti.

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Millet bahçeleri için toplam 740 milyon TL!

TOKİ, Türkiye genelinde yapılacak millet bahçeleri için toplam 740 milyon TL harcayacak. Kurumun açtığı son 4 ihalenin toplam tutarı 101.8 milyon TL oldu.

hevsel bahçeleri açıklaması Haberi

hevsel bahçeleri açıklaması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İdare'nin, Diyarbakır Hevsel Bahçelerini kapsayan alanda herhangi bir konut uygulaması veya imar planı çalışması bulunmadığını bildirdi.


TOKİ'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, " Diyarbakır 8 bin yıllık Hevsel için ayakta" ve "8 bin yıllık tariheTOKİ hançeri" başlıklı haberler yer aldığı anımsatıldı.


Söz konusu haberlerde, "Hevsel Bahçelerinde ağaçlar yok edildikten sonra TOKİ binalarının yükseleceği" gibi gerçek dışı iddialarda bulunulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"TOKİ'nin, Diyarbakır Hevsel Bahçelerini kapsayan alanda herhangi bir konut uygulaması veya imar planı çalışması bulunmamaktadır.


İdaremiz ile Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi arasında imzalanan protokoller kapsamında, 'Diyarbakır Alipaşa ve Lalebey Mahallesi Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Projesi' ve 'Diyarbakır Tarihi Sur Koruma Bandı Kentsel Yenileme Projesi' çalışmaları sürdürülmektedir."


Açıklamada, gerçek dışı ve spekülatif...