16 / 05 / 2024

heybeliada asaf plajı kaçak yapılaşma

heybeliada asaf plajı kaçak yapılaşma

Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’na beton dökülerek denizin doldurulduğu öğrenildi. 50 ton beton dökülen Asaf Plajı’ndaki çalışmalar durdurulurken mesire alanını kiralayan şirketten geri adım atıldı...

Heybeliada Asaf Plajı'ndaki izinsiz yapılaşma durduruldu!

Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’na beton dökülerek denizin doldurulduğu öğrenildi. 50 ton beton dökülen Asaf Plajı’ndaki çalışmalar durdurulurken mesire alanını kiralayan şirketten geri adım atıldı...

Yeni Zelanda'daki Awaroa Plajı ulusal park olacak!

Yeni Zelanda’da Awaroa adlı özel bir plajı satın alarak herkese açık bir kamu alanı haline getirmek isteyen çevreciler, 2.3 milyon dolar (6.9 milyon TL) topladı. Plaj, ulusal park olacak.

Milli Emlak, Alanya İncekum Plajı'ndaki otopark işletmesini durdurdu!

Alanya Belediyespor'un Alanya İncekum Plajı'ndaki otoparka kanunsuz bir şekilde çökerek ruhsatsız işletmesine Milli Emlak Müdürlüğü 'dur' dedi. Kulübe 15 bin 238 lira ceza kesildi.

Sadık Asaf Sametoğlu: Konya'da emlakçı algısını değiştiriyoruz!

Dünyanın en çok satış yapan gayrimenkul ofisi olan RE/MAX’ın Konya’daki adresi RE/MAX Ekinox Brokerı Sadık Asaf Sametoğlu, “Konya’da ‘Emlakçılar tekin insanlar değildir’ algısını yıkacağız” dedi.

Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridi turizme açıldı!

AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Deniz Köşkü koruma alanı içinde kalan Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridini turizme açtı. 273 bin metrekarelik sahile otel, AVM, sergi alanları ve otopark yapılabilecek…

Enka İnşaat'ın acı günü! Asaf Yener vefat etti!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin İcra Kurulu üyesi Asaf Yener vefat etti. Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş taziye ilanı yayınlattı.

İzmir Seferihisar'da 4 milyon TL'ye plaj tesisi!

Seferihisar Belediye Başkanlığı, İzmir Seferihisar'ın Sığacık mevkiinde bulunan plaj tesisini satışa çıkardı. Söz konusu tesis alanının satış bedeli 4 milyon TL olarak belirlendi.

İztuzu Plajı'nın kiraya verilmesi kanuna aykırı!

Sayıştay'ın raporu, kıyılardaki usulsüz rantı ortaya çıkardı. Rapora göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Muğla Valiliği tarafından yüzde 50'şer ortaklıkla kurulan MUÇEV Vakfı, Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın işletme hakkını İngiliz ortaklı özel şirkete kir

Kaş İnceboğaz Plajı'nda inşaat devam ediyor mu?

Antalya’nın Kaş ilçesinde 3. derece doğal sit alanı olan İnceboğaz Plajı’na Kaş Belediyesi tarafından yapılmak istenen ‘Piknik ve Mesire Yeri Düzenlemesi’ projesi Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşa ediliyor.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaat durduruldu!

ANTALYA’nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş’ta, Kaş Belediyesi’nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaata durdurma kararı verildi!

ANTALYA'nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş'ta, Kaş Belediyesi'nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İztuzu Plajı günde 2 kere temizleniyor!

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine (MSKÜ) devredilmesinin ardından, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ve İktisadi İşletmesi Yönetim Kurulu üyeleri, plajda incelemelerde bulundu.

Davultepe 100. yıl Halk Plajı Tabiat Parkı olarak kalacak!

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Davultepe 100. Yıl Halk Plajı (Gümüşkum) 'A Tipi Mesire Yeri' olarak düzenlenmesinden Mersin milletvekillerinin girişimleriyle vazgeçildiğini, plajın Tabiat Parkı kapsamında hizmet vereceğini söyledi.

heybeliada asaf plajı kaçak yapılaşma Haberi

heybeliada asaf plajı kaçak yapılaşma

Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’na beton dökülerek denizin mesire alanını kiralayan şirket tarafından doldurulduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet Kızmaz'ın haberine göre; Plaja yakın ağaçlı mesire alanında da yapılaşma olduğu kaydedildi. 50 ton beton dökülen Asaf Plajı’ndaki çalışmalar durdurulurdu. Mesire alanını kiralayan şirkette beklenen geri adımı attı.

Ada sakinlerinden avukat Mustafa Lütfi Kıyıcı, denize beton dökülmesinin dışında, plajın yukarı kısmındaki ağaçlı mesire alanda da yapılaşma görüldüğünğ belirten Kıyıcı, "12 Nisan 2019’da Kanlıca Orman Müdürlüğü’nün 29 yıllığına işletme hakkı verilen 4.7 hektarlık mesire alanına, kıyılar ve plaj dahil midir?

Adalar Orman İşletme Şefliği ve Kaymakamlık mesire alanındaki kaçak yapılaşmaya neden göz yummaktadır" şeklinde konuştu. Kıyıcı, Kültür ve Tabiat Kurulları’nın onayı olmaksızın bu yere plaj ruhsatı verilmemesi gerektiğine de dikkat çekti.

Adalar Belediye Başkanı...