29 / 04 / 2024

Heybeliada Asaf Plajı'ndaki izinsiz yapılaşma durduruldu!

Heybeliada Asaf Plajı'ndaki izinsiz yapılaşma durduruldu!

Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’na beton dökülerek denizin doldurulduğu öğrenildi. 50 ton beton dökülen Asaf Plajı’ndaki çalışmalar durdurulurken mesire alanını kiralayan şirketten geri adım atıldı...



Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’na beton dökülerek denizin mesire alanını kiralayan şirket tarafından doldurulduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet Kızmaz'ın haberine göre; Plaja yakın ağaçlı mesire alanında da yapılaşma olduğu kaydedildi. 50 ton beton dökülen Asaf Plajı’ndaki çalışmalar durdurulurdu. Mesire alanını kiralayan şirkette beklenen geri adımı attı.

Ada sakinlerinden avukat Mustafa Lütfi Kıyıcı, denize beton dökülmesinin dışında, plajın yukarı kısmındaki ağaçlı mesire alanda da yapılaşma görüldüğünğ belirten Kıyıcı, "12 Nisan 2019’da Kanlıca Orman Müdürlüğü’nün 29 yıllığına işletme hakkı verilen 4.7 hektarlık mesire alanına, kıyılar ve plaj dahil midir?

Adalar Orman İşletme Şefliği ve Kaymakamlık mesire alanındaki kaçak yapılaşmaya neden göz yummaktadır" şeklinde konuştu. Kıyıcı, Kültür ve Tabiat Kurulları’nın onayı olmaksızın bu yere plaj ruhsatı verilmemesi gerektiğine de dikkat çekti.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ise "17 Nisan’da haberimiz oldu. Aynı gün bizzat gittim. Belediyeden izin almadan yapılan kaçak işleme müdahale ettik ve tutanak tuttuk. Durdurduk. Şu an yaptıklarını bozuyorlar. Düzeltecekler" şeklinde konuştu.

ŞİRKET: HATA OLDU

İddialara ilişkin konuşan şirket sahibi Emir Uzun, hata yaptıklarını kabul ettiklerini ifade ederek, "Orman Bakanlığı’nın izni ve ruhsatı ile tadilat yapmaya başladık. Orada mevcut bir rıhtım vardı. Müşterilerimiz için sorun yaratacak yerlerin düzeltilmesi için beton dökecektik. Tek hatamız mikserleri getirip beton dökmemiz oldu. Belediyeye, ‘Kendi yaptığımızı kendimiz yıkacağız’ diye dilekçe verdik. Sorunu gidereceğiz" diye konuştu.

Menemen şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddiası!

Silivri'deki 15 kaçak yapı yıkıldı!

Antalya Kaş'ta 2169 kaçak yapı ortaya çıktı! 


Geri Dön