18 / 07 / 2024

Heyelan vurdu Akpınarda hizmet durdu

Heyelan vurdu Akpınarda hizmet durdu

Adı uzun yıllardır heyelanla anılan Ankara Akpınar ve bitişinde bulunan Gökkuşağı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, hizmet alamadıklarını savunarak, “Belediyeler bizi unuttu. Sokaklarımızda başı boşluk hakim” dedi.

Çankaya Akpınar Mahallesi’nde yapı yasağı kaldırıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Akpınar Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucunda bölgede can ve mal güvenliğinin korunması için heyelana maruz kalan bazı bölgelerde durdurulan imar uygulama işlemleriyle ilgili konuştu.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Ankara Saraçoğlu projesinde son durum ne?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına, İmar Barışı tartışmaları damga vurdu. AKP Milletvekili Erim, İmar Barışı’yla ilgili düzenlemeler içeren yasanın TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde ne oy verdiği sorulunca, “Ne yapacaksınız? Atı alan Üsküdar’ı geçti” diye konuştu.

Dikmen Akpınar'daki heyelan can sıktı!

Başkent’in göbeği Dikmen’deki Akpınar Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucu mağdur olan 79 aile, "kredi çektik fakat oturamadığımız evin kredisini ödüyoruz" diyerek dört yıldır çözüm bekliyor.

Heyelan vurdu Akpınar'da hizmet durdu!

Adı uzun yıllardır heyelanla anılan Ankara Akpınar ve bitişinde bulunan Gökkuşağı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, hizmet alamadıklarını savunarak, “Belediyeler bizi unuttu. Sokaklarımızda başı boşluk hakim” dedi.

Gözde Akpınar kim?

2008 yılında Filli Boya olarak bilinen Betek Boya ve Kimya Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Gözde Akpınar kim? İşte genç iş kadını Gözde Akpınar'ın özgeçmişi...

TOKİ Kırşehir Akpınar 2. Etap'ta 17 konut satıyor!

TOKİ Kırşehir Akpınar 2. Etap'ta 17 adet konutu açık satış usülü ile satışa sunuyor. Başvuruların 2 Mart 2015 tarihinde başlayacağı projede 2+1 daireler yer alıyor.

Düzce'de heyelan meydana geldi!

D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda meydana gelen heyelan yüzünden ulaşım, tek şeritten kontrollü sağlanıyor. Alınan bilgiye göre, bağlantı yolunun Akçakoca istikametindeki Tepeköy mevkisinde toprak kayması meydana geldi.

Kastamonu'da heyelan nedeniyle karayolu çöktü!

Kastamonu/Küre İlçesinde 37-81 kod nolu Küre/İnebolu yolunun Küre çıkışının 2.km.sinde karların erimesi ve yağışları ardından heyelan oluştu. Heyelan nedeniyle yolda çökme meydana geldi..

Tuzla Havaray proje ihalesine kaç firma başvurdu?

D-100 Karayolu ile Tuzla sahili arasında yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayan Tuzla Havaray Projesi’nin proje ihalesine 11 firma başvurdu...

Hacı Akpınar: Yeni imar planımızı hazırlıyoruz!

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, göreve geldikleri günden bu yana geçen 9 aylık süredeki çalışmaları kamuoyuna açıkladı. Geldikleri günden bugüne kadar 1 milyon 600 bin TL borç ödediklerini belirtti.

Sivas'ta heyelan meydana geldi!

Sivas Göllüköy Mahallesi'nin muhtarı Fehmi Özcan'ın üç katlı beton evinin önünde heyelan meydana geldi. Kayan toprak, Özcan'ın komşusu İsa Özcan'ın traktör garajının yıkılmasına neden oldu.

İnebolu'da heyelan!

Kastamonu İnebolu ilçesinde kar suları nedeniyle karayolunda heyelan meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İnebolu-Abana karayolunun 6. ve 9. kilometrelerinde meydana gelen toprak kayması sonucu, yolun bir bölümü çöktü.

Heyelan vurdu Akpınarda hizmet durdu Haberi

Heyelan vurdu Akpınarda hizmet durdu

Çankaya’da adı uzun süredir heyelanla gündeme gelen Akpınar Mahallesi ve Konya Yolu’na komşu Gökkuşağı Mahallesi, Büyükşehir ve Çankaya belediyelerine tepki gösteriyor. Yerel yönetimlerin kendilerini yok saydığını ve hizmetlerden yararlanamadıklarını savunan vatandaşlar, “Sokak araları, ana caddelerimiz hafriyat dolu. Gecekondu yıkıntıları evsizlerin mekanı olurken, molozları kimse kaldırmıyor. Sokak aralarında ise kime ait olduğu belli olmayan başı boş araçlar, aylardır olduğu yerde duruyor. Hırsızların cirit attığı mahallelerimize el atılmasını istiyoruz” diye konuştu.


APARTMALARDA MOLOZ TEHLİKESİ

Gökkuşağı Mahallesi 1211. Sokak’ın yüksek bir noktasında yıkılan gecekondunun kalıntıları, daha alt kotta bulunan iki apartman için tehlike oluşturuyor. Mahalle sakini Ahmet Aslan, “Önce yıkılsınlar diye uğraştığımız gecekondular, şimdi komşularımızın üzerine yıkılacak. Bir an önce önlem alınması gerekiyor. Yoksa zemin yumuşadığı anda kayma tehlikesi bulunan molozlar, iki apartmana zarar...