07 / 05 / 2024

hgs geçiş ücretleri

hgs geçiş ücretleri

Geçen yıl HGS'yi kullanarak köprü ve otoyollardan geçiş yapan araçlardan 437 milyon 974 bin 189 lira, OGS'yi kullanarak geçiş yapan araçlardan da 518 milyon 345 bin 930 lira gelir elde edildi.

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyollarda OGS’den HGS’ye geçişler için son tarihin 31 Mart olduğunu vurgulayarak, HGS geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığını anımsattı.

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağını duyurmuştu. Araçlarında OGS bulunan araç sürücülerinin Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) geçiş yapması gerektiği açıklanmıştı.

Avrasya Tüneli'nde yeni geçiş ücretleri belli oldu!

20 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilen Avrasya Tüneli'nde otomobiller için 15 lira olan geçiş ücreti 16,60 lira, minibüsler için ise 22,50 lira olan geçiş ücreti 24,90 lira olarak uygulanacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ücretli geçişler başladı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanan sürücüler bugün itibari ile ücretli geçiş yapmaya başladı. Saat 00.00’yi gösterdiği anlarda gişelerden çıkan sürücüler, OGS ve HGS’de yaşanan sorun nedeni ile ücretli geçiş için sıraya girdi.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri ne kadar?

Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.

Kuzey Marmara Otoyol geçiş ücretleri makul seviyeye çekilmeli!

Özkan Yalım, Özkan Yalım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kuzey Marmara Otoyol geçiş ücretlerinin makul seviyeye çekilmesi gerektiğini kaydetti.

3. köprü geçiş ücretleri ne kadar olacak?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu projesini kazanan firmalar açıklandı. Bakan Yıldırım, dün yaptığı açıklamada otoyol ücretleri ile ilgili de bilgi verdi.

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

Körfez Köprüsü'nde geçiş ücretleri belirlendi!

İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate indirmesi beklenen Körfez Geçis Köprüsü'nün inşaatında sona yaklaşılırken, İstanbul'dan İzmir'e daha erken gitmek isteyenlerin ödeyeceği ücret de belli oldu.

hgs geçiş ücretleri Haberi

hgs geçiş ücretleri


Köprü ve otoyollarda bekleme süresini azaltarak vatandaşa zaman kazandıran Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), devlete de önemli gelir sağlıyor. 


Boğaz köprüleri, İzmir-Aydın otoyolu, İzmir-Çeşme otoyolu, Avrupa otoyolu, Anadolu otoyolu ve Niğde-Mersin-Şanlıurfa otoyollarındaki ücret toplama istasyonlarında 17 Eylül 2012 tarihinde devreye alınan HGS, vatandaşa büyük kolaylık sağladı. 


Daha önce otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerine uygulamaya konulan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), abone sayısında 2013 yılında 4 milyon 949 bin 551 kullanıcıya ulaşarak, OGS'yi geride bıraktı. 


HGS'yi kullanarak geçiş yapan araç sayısı 2013'te 170 milyon 904 bin 591 olarak gerçekleşirken, bu araçlardan 437 milyon 974 bin 189 lira gelir elde edildi.


OGS, 518 milyon gelir sağladı


Yıllardır özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlara köprü ve otoyol geçişlerinde büyük kolaylık sağlayan...