20 / 07 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Hızlı Geçiş Sistemi'ne zammı geliyor?

Araç sahipleri dikkat! Hızlı Geçiş Sistemi'ne zammı geliyor?

Hızlı Geçiş Sistemi'ne Temmuz ayında zam yağmuru yaşanıyor. Nisan ayında yüzde 75 zam gelen HGS'ye Temmuz ayında yüzde 40 oranında artış yaşanacağı iddia ediliyor. 




Türkiye'de zamlar arka arkaya gelirken şimdi de gündem de HGS'ye zam geleceği iddiası var. Temmuz ayına girilmesi ile beraber birçok kalemdeki ürünlere zam geliyor.

ZAM YAĞMURU DEVAM EDİYOR

Zam yağmurundan etkilenen sektörler Elektrik, doğalgaz, sigara, gıda fiyatları derken neredeyse zam kalmayan bir şey kalmadı. Bir zam da HGS’ye gelebilir.  Milyonlarca araç sahibi ilgilendiren iddia ise gündeme bomba gibi düştü. HGS ücretlerine yüzde 40 oranında zam geleceği iddia edildi

Günboyu’nda yer alan habere göre, Kartlı Geçiş Sistemi(KGS) yerine getirilen ve paralı otoyol, köprü ve tünellerde ödeme yapmak için kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatlarına yüzde 40 zam yapılacağı belirtildi.Bu ay içinde hayata geçirilmesi beklenen bu yeni zamla birlikte, bankalar müşterilerine bilgilendirme mesajı gönderecek.

Araç sahipleri dikkat! Hızlı Geçiş Sistemi ne zammı geliyor?

ZAM SONRASI HGS'DE OLACAKLAR

İddia edilen zammın gelmesiyle birlikte 1. sınıf HGS ürünlerinde otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Otomatik yükleme tutarı 245 TL olarak belirlendi. HGS alt limit fiyatları en son 1 Nisan'da %75 oranında artırılmıştı. Yılın başlarında 100 TL olan alt limit, 3 Nisan'da 175 TL'ye çıkarılmıştı.

HGS NEDİR? VE NE İŞ YARAR?

Hızlı geçiş sistemi (HGS) belirttiğimiz gibi ülkemizde otoyollarda ve köprülerde kullanılan araçların geçiş yapmalarını sağlayan bir sistemdir. Araçların otoyol ve köprülerden geçiş yaparken ön camlarında bulunması gereken kartı frekans okuma yöntemi ile tanımlayarak geçiş sağlanmaktadır.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bayramda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz hizmet verecek?

Otoyol ve köprüleri zam geldi. Vatandaş geçiş ücreti için dolar bazında düşmüş dedi! 

Köprü ve otoyol ücretlerine zam hazırlığı yapılıyor!

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

 


Geri Dön