28 / 04 / 2024

Köprü ve otoyol ücretlerine zam hazırlığı yapılıyor!

Köprü ve otoyol ücretlerine zam hazırlığı yapılıyor!

Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024'den sonra ‘kur ayarı’ yapılması bekleniyor. Buna göre Hazine’den çıkacak olan paranın da yükseleceği kaydediliyor.



CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül, “1 Nisan’da geçiş ücretlerinde şirketlere ödenecek miktar araç başına Osmangazi Köprüsü’nde 1.632 lira, Çanakkale Köprüsü’nde 650 lira, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 176 lira, Avrasya’da ise 208 lira olacak” diye konuştu.

Döviz kurlarındaki artış oranı, dolar ve Euro olarak verilen yap-işlet-devret (YİD) projelerindeki garantilerin katlanmasına neden olduğu kaydedildi. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, kur artışının köprü, tünel, havaalanı ve demiryolundaki garanti faturasını ağırlaştırdığı da göz önünde bulundurularak, “1 Nisan’da geçiş ücretlerinde firmalara ödenecek tutar araç başına Osmangazi Köprüsü’nde 1.632 lira, Çanakkale Köprüsü’nde 650 lira, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 176 lira, Avrasya’da ise 208 lira olacağı kaydedildi. Vatandaşa yansıtılan ücret tarifesine gizli zam yapılmış olacak. Buna göre, vatandaş aynı ücreti ödese de aradaki farkı Hazine ödeyecek” dedi. 

Köprü ve tünel geçiş ücretlerinin 1 Ocak 2024’te güncellendiğini anımsatan Sarıgül, şirketlerle yapılan sözleşme gereği fiyatların 3 ayda bir güncel kur üzerinden yeniden belirlendiğini ifade etti.

HAZİNE KUR FARKINI KARŞILIYOR

Sözcü'de yer alan habere göre “Sözleşme gereği dolar ve Euro olarak kaydedilen geçiş ücretleri ve uygulanan ücretlerin kat ve kat üzerinde çıkmaktadır” ifadesini kullanan Sarıgül, “Aradaki fark Hazine’den yani milletin ödediği vergilerden karşılanıyor” diye konuştu. “Vatandaş Osmangazi Köprüsü’ne 290, Çanakkale Köprüsü’ne 295, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 35, Avrasya Tüneli’ne 80 lira ödüyor” ifadelerini kullanan Sarıgül, “Ama garantiler nedeniyle kur farkı Hazine tarafından karşılanıyor” diye konuştu. Sarıgül, iktidarın firmaları düşündüğü kadar emekliyi düşünmediğini belirterek, “Emekliye gelince ‘kaynak yok’ diyorlar” dedi.

 Köprü ve otoyol ücretlerine zam hazırlığı yapılıyor!

ARTIŞ SEÇİMDEN HEMEN SONRA OLABİLİR

“Bugünkü kuru dikkate aldığımızda, 1 Nisan’a kadar artmazsa ve sabit kalır ise geçiş ücretleri yine can yakacak” diyen CHP’li Mustafa Sarıgül, “İktidar garantili projelerde işletmeci firmaların kur kayıplarını düşünerek güncelleme yaptığı için seçim sonrasında ilk artışı da buralarda olacak” ifae etti.

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı...

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Bunlara dev zam geldi! Ücret tarifesi değişti! İşte yeni tarife...

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön