03 / 05 / 2024

Hibe edilen evin tapu masrafı

Hibe edilen evin tapu masrafı

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış - hibe deniyor. Peki, hibe harcı ne kadar? Hibe ev tapu masrafı ne kadar?

Hibe edilen evin tapu masrafı!

Bir malın mülkiyetinin, karşılık olmadan bir bedel ödenmeden başkasına devredilmesi işlemi hibe olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hibe edilen evin tapu masrafı ne kadar? İşte, hibe tapu masrafı!

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Hibe nedir? Hibe desteği nasıl alınır? Kimler hibe desteğinden yararlanabilir?

Hibe, günlük yaşamımızda sıkça karşılaşılan bir kavramdır ve birçok kamu kurumu tarafından sağlanan hibe destekleri nedeniyle giderek daha önem kazanmaktadır. Peki, hibe nedir, hibe desteği ne anlama gelir ve hibe almak ne demek? İşte hibe ile ilgili tüm merak edilen bilgiler…

Devlet hibe desteği nasıl alabilirim? Hibe almak için nereye başvurulur?

Hibe desteği çiftçilerin gündemini oluşturan konulardan biridir. Bu kapsamda hibe desteğine dair merak edilen o detaylar!

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır?

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır? sorusu miras konusunda kafası karışık olanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen cevaplar!

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Çiftçiye 1,1 milyar TL daha hibe desteği verilecek! Hibe desteği ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında çiftçiye 1,1 milyar lira hibe desteği verileceğini açıkladı. Peki Çiftçilere hibe desteği ne zaman verilecek? Çiftçilere hibe desteği şartları neler? İşte merak edilen soruların yanıtları

Çiftçilerin beklediği haber geldi! 100'er bin lira hibe verilecek!

Milyonlarca çiftçi tarafından merakla beklenen hibe desteği ile ilgili beklenen açıklama geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Elazığ'da depremzedelere hibe edilen evlere borç çıkartıldı iddiası!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ailesini kaybeden depremzedelere devlet tarafından 'hibe' konutlara 340 ila 360 ğı ileri sürüldü. TOKİ'nin depremzedelere yolladığı ihtarnamede satış sözleşmelerini imzalamamaları halinde işgalci olacağı belirtildi.

Süleyman Soylu: İdlib'de 1 yılda 35 bin evin nihayete erdirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye İdlib'de AFAD koordinesinde inşa edilen briket evlerde inceleme yaptı, burada 1 yılda 35 bin evin nihayete erdirildiğine dikkat çekti. 

Kayseri'de tarihi evin çatısı çöktü: 2 yaralı!

Kayseri Talas'ta restore edilen tarihi evin çatısının çöktü. Yaşanan çökme sonucunda 2 kişi yaralandı...

TOKİ şehit ailesine verilen evin parasını mı istedi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın şehit ailesine hibe edilen evin parasını istemesi Meclis gündemine getirildi.

Hibe edilen evin tapu masrafı Haberi

Hibe edilen evin tapu masrafı

Hibe ev tapu masrafı ne kadar?

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış - hibe deniyor.


Hibe işleminde; bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bunlar bir şeyi yapma şeklinde olabileceği gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de olabiliyor.

         

Bağış rücu şartı ile de yapılabiliyor. Rücu şartı ile bağış; bağışı kabul edenin bağışı yapandan önce ölmesi halinde, mülkiyetin bağışı yapana geri dönmesine rücu şartı denir.


Hibe ev tapu masrafı..

Hibe tapu masrafları, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hibe harç oranının hesaplanması ile bulunuyor. 2015 yılı için tapu hibe harcı binde 68,31 olarak tespit ediliyor.


Evin değerinin 300 bin TL olduğunu düşünelim. Bu durumda hibe tapu masrafı şu şekilde hesaplanacak.


Tapu harcı...