06 / 05 / 2024

hibe harç masrafları 2015

hibe harç masrafları 2015

Taşınmaz mal için bir bedel beklemeden bir başkasının mülkiyetine geçirilmesi hibe olarak tanımlanıyor.Her sene tapu hibe harç oranları yeniden hesaplanıyor.İşte tapuda hibe harç oranı 2015!

Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılı hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? Yapı kullanma izin belgesi masrafları 2021 nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcı masrafları 2017!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu harcı masrafları 2017 nelerdir? Tapu harcı masrafları 2017 ne kadar?

Tapu masrafları ne kadar tutuyor?

Tapu harç bedelleri, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu masrafları ne kadar tutuyor?

Arazi hibe harcı 2017!

Tapu dairesinde bir arazi tapusu, satış işlemi ile bir başkası adına devredilebildiği gibi hibe işlemi ile de devredilebiliyor. Peki bu işleme ne kadar harç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2017..

İşyeri hibe harcı 2017!

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Ödenecek harçlar da satış işlemine göre yüksek oluyor. Peki, işyeri hibe harcı 2017 ne kadar?

Konut hibe harcı 2017!

Bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar? Bu harcı kim öder?

2017 haciz masrafları belli oldu!

2017 yılında uygulanacak 2017 haciz masrafları, Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, haciz başlatma masrafları ne kadar?

Konut devir masrafları 2016!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre konut devir işlemleri için de tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte konut devir masrafları 2016..

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

2016 tapu masrafları ne kadar?

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. Peki, bu süreçte hangi masraflar ödenir? 2016 tapu masrafları ne kadar?

Tapu tevhit masrafları 2016!

Tevhit işlemi ile iki veya ikiden fazla tapu birleştirilerek tek tapu olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. İşte tapu tevhit masrafları 2016..

Konut hibe harcı 2016!

Tapu satışı ve tapu hibesi için ayrı oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2016 yılında gerçekleşecek konut hibe işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? Konut hibe harcı 2016 ne kadar?

hibe harç masrafları 2015 Haberi

hibe harç masrafları 2015

Tapuda hibe harç oranı 2015!

Tapu devir işlemleri, satış yoluyla gerçekleşebildiği gibi bağış yolu ile gerçekleştirelebiliyor. Bu şekilde yapılan devir işlemlerinde taşınmazı devreden taraf, karşı taraftan bir bedel almıyor.


Hibe işlemini gerçekleştirecek kişilerde belirli şartlar aranıyor.Hibe yapacak kişin reşit olması,zihin engeli olmaması,reşit olmuş ama temyiz kudretinin olmaması gerekiyot.


Bağışı yapan kişi, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bunlar bir şeyi yapma şeklinde olabileceği gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de olabiliyor. Hibe tapu işlemleri için bazı belgeler gerekiyor. Hibe için gereken belgeler şu şekildedir:


-Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

-Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

-Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

-Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil...