18 / 05 / 2024

Hicaz demiryolu sefer

Hicaz demiryolu sefer

2. Abdülhamit tarafından 1900-1908 yıllarında Şam ile Medine arasına inşa edilen Hicaz demir yolunun Ürdün hattında nostaljik sefer düzenlendi. Sefer öncesinde, Ürdün geleneksel müzik ve dans gösterisi yapıldı ve tarihi buharlı tren çalıştırıldı.

Hicaz Demiryolu'nun Amman İstasyonu restore ediliyor!

TİKA, Abdülhamid’in en önemli projesi olan Hicaz Demiryolunun Amman İstasyonunu restore ederek tarihe sahip çıkacak.

Samsun-Kalın demiryolu hattı projesi yapım sözleşmesi imzalandı!

Avrupa Birliği (AB) hibesiyle gerçekleştirilen en yüksek meblağlı proje sözleşmesi olan Samsun-Kalın demiryolu hattı modernizasyonu projesi yapım sözleşmesi imzalandı.

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 15 Haziran'da Başakşehir'de kuruldu.

Ordu-Giresun Havalimanı'na yirmi günde yüz sefer!

Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu -Giresun Havalimanı'nın açılışının gerçekleştiği 22 Mayıs'tan bu yana yüz sefer yapıldı

Gothard Demiryolu Tüneli 1 Haziran 2016'da açılacak!

Zürih ve Milano arasındaki mesafenin 2 saat 40 dakikada kat edilmesini sağlayacak olan Gothard Demiryolu Tüneli 57 kilometre uzunluğunda. Trenler 250 kilometre hız yapacak .

Demiryolu ulaşımı turizmi etkiliyor mu?

Tünaydın Gazetesi köşe yazarı Osman Uzun bugünkü yazısında Demiryolu ve Turizm başlığını ele alıyor. İşte Osman Uzun'un bugünkü yazısı;

Hopa-Batum demiryolu projesi geliyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi Hopa-Batum demiryolu bağlantısını Türk ihracatçısının talebi olarak Başbakan Davutoğlu'na sundu.

Demiryolu altyapı erişim ve kapasite yönetmeliği tam metni!

Demiryolu altyapı erişim ve kapasite yönetmeliği 2 Mayıs 2015 tarihinde 29343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, demiryolu altyapı erişim ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili uygulanacak usul ve esasları düzenliyor...

1996 yılında Boğaz'a Demiryolu Tüp Geçişi Projesi!

1996 yılında Ulaştırma Bakanlığı, 'Demiryolu Tüp Geçişi Projesi' hazırlamış. Gebze-Söğütlüçeşme'yle Yenikapı-Halkalı arasında çift hatlı olarak çalışacak olan 12.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit 637 milyon dolara mal olacakmış.

İDO'dan sefer iptalleri!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), hava muhalefeti nedeniyle yarın yapılması planlanan iki seferini iptal etti. İDO'nun internet sitesinde sefer iptalleri açıklandı.

Marmaray'da günlük 274 olan sefer sayısı 333'e çıkarıldı!

Dün itibarıyla 7.00 ile 10.00 ve 16.00 ile 20.00 saatleri arasında karşılıklı olarak her 5 dakikada bir sefer yapılmaya başlandı.

Marmaray'da sefer aralığı 5 dakikaya düşecek!

"Yoğun talep üzerine Marmaray'da 274 olan sefer sayısı 333’e çıkarıldı. Dün itibarıyla 7.00 ile 10.00 ve 16.00 ile 20.00 saatleri arasında karşılıklı olarak her 5 dakikada bir sefer yapılmaya başlandı"

Etiyopya'da Awash Waldia-Hara Gabaya Demiryolu'nun temeli atıldı!

Etiyopya’da, Türk firması Yapı Merkezi Holding’in inşa edeceği 1,7 milyar dolarlık ‘Awash Waldia-Hara Gabaya Demiryolu Projesi’ için temel atma töreni düzenlendi.

Hicaz demiryolu sefer Haberi

Hicaz demiryolu sefer


Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit tarafından 1900-1908 yıllarında Şam ile Medine arasına inşa edilen Hicaz demir yolunun Ürdün hattında nostaljik sefer düzenlendi. Sefer öncesinde, Ürdün geleneksel müzik ve dans gösterisi yapıldı ve tarihi buharlı tren çalıştırıldı.


 Ürdün'ün başkenti Amman'daki, Amman-Hicaz demir yolu istasyonundan başlayan gezi, başkent Amman'ın çevresinden şehrin kuzeyindeki Giza Hicaz demir yolu İstasyonu'na kadar, yaklaşık 2 saat sürdü.


1900'lü yıllara ait  fenerli ve perdeli vagonların VIP kısmında, kenarları tahta işlemeli koltuklar dikkati çekti.


- Geçmişle geleceği birbirine bağlayan köprü "Hicaz demir yolları"


AA muhabirine açıklama yapan Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal, Hicaz demiryolunun sembolik öneminin bulunduğunu ve yapıldığında çağın ilerisinde teknolojiye sahip olduğunu ifade ederek, Hicaz demir yolunu "geçmişle geleceği birbirine bağlayan köprü" olarak nitelendirdi.


Önal, Hicaz demir yolunun Türkiye ile Ürdün arasında...