05 / 05 / 2024

Hicret Camii inşa edildi

Hicret Camii inşa edildi

Bağcılar Mahmutbey Mahallesinde depreme dayanıklı olmadığı belirlenince yıkılan Hicret Camii'nin yerine yenisi inşa edildi. 919 metrekarelik oturum alanına sahip olan yeni cami içinde bin 250 kişi namaz kılabiliyor...

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Antalya Eroğlu Nuri Camii inşaatında sona gelindi!

Antalya Finike’nin en güzel noktalarından birine inşa edilen Eroğlu Nuri Camii inşaatında sona gelindi.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Çamlıca Camii'nin açılışı ertelendi mi?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Külünk "Çamlıca Camii tam olarak bitmeyeceği eksikleri kalacağı için açılışı erteledik" dedi...

Üsküdar Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek!

Üsküdar'da yer alan 1699 yılında inşa edilen ama daha sonra 1959 yılında yıktırılan Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek.

Antalya Serik'e Merkez Mahalle Camii inşa edilecek!

Antalya Serik Belediyesi tarafından inşa edilecek Merkez Mahalle Camii'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, cami projesiyle bilgi verdi.

Bulgaristan Kyosevo'da camii inşa ediliyor!

Bulgaristan Kyosevo olarak bilinen müslümanlar köyünde cami inşaatına başlandı. İnşa edilen caminin Nisan ayında hizmete açılması bekleniyor.

Eyüp Hicret Camii Kuran Kursu’nun temeli atıldı!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi'nin katkılarıyla inşa edilecek olan Hicret Camii Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun temel atma törenine katıldı.

Bursa Hicret Camii yenilenen yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından avlu zemini yenilenen, çevre düzenlemesi yapılan Hicret Camii, kafeteryası ve oturma grupları ile yeni bir yaşam alanına dönüştü.

Ardahan Çıldır'da Yeni Camii inşa ediliyor!

Yapımına 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde başlanan Çıldır Yeni Cami inşaatının yapımı devam ediyor. 2016 yılı içerisinde kaba inşaatı tamamlanıp teslim edilmesi planlanmakta olan caminin ana kubbesinin betonu atılarak büyük bir kısmı tamamlanmış oldu.

Tokat Oğulbey Camii yeniden inşa ediliyor!

Yaklaşık 10 yıldır bakımsızlıktan yıkılma noktasına gelen ve ibadete kapatılan Oğulbey Camisi Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun talimatları yeniden inşa edilerek ibadete açılacak.

Mudanya'daki Mehmet Akif Ersoy Camii inşaatı destek bekliyor!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde temeli geçen şubat ayında atılan Mehmet Akif Ersoy Camii inşaatı için destek çağrısında bulunuldu.

Hicret Camii inşa edildi Haberi

Hicret Camii inşa edildi
Bağcılar Mahmutbey Mahallesinde depreme dayanıklı olmadığı belirlenince yıkılan Hicret Camii'nin yerine yenisi inşa edildi.
Bodrum, zemin ve mahfil katından oluşan 919 metrekarelik oturum alanına sahip olan yeni cami içinde ve diğer kısımlarda aynı anda bin 250 kişi namaz kılabiliyor. Mahmutbey Mahallesi sakinleri, yapılan ölçüm sonuçlarına göre olası depreme dayanıklı olmadığının anlaşılması üzerine yıkılan eski Hicret Camii'nin yeniden inşa edilerek hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyor. Bodrum, zemin ve mahfil katından oluşan 919 metrekarelik oturum alanına sahip olan yeni cami içinde ve diğer kısımlarda aynı anda bin 250 kişi namaz kılabiliyor. Caminin temeli AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk'ün yanı sıra çok sayıda Bağcılarlıların katılımıyla yapılmıştı.
İnşaatının tamamlanmasının ardından ilçe sakinlerinin...