30 / 04 / 2024

hidro elektirk santrali

hidro elektirk santrali

Antalya'nın Alanya ilçesinde yapımı devam eden hidroelektrik santralinin inşaat çalışmaları tamamlandı. Santral 45 milyon liraya mal oldu...

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Güriş Holding, Giresun Espiye HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Espiye HES'i satın aldı. 14,07 MW kurulu güce sahip Espiye Espiye Hidro Elektrik Santrali, 20 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip.

Amasya Yeşildere Vadisi HES projesi protesto edildi!

Amasya merkeze bağlı Yeşildere Vadisi'nde yapılması planlanan hidro elektrik santrali (HES), bölgede yaşayan köylüleri ayaklandırdı. HES için protesto eylemi yapan köylüler karayolunu kapattı.

Türkiye'nin ilk hidro elektrik santrali müze olacak!

TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Ateş: "Kentimizin, bölgemizin ve Türkiye'nin kalkınması için tüm üyelerimizle Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği olarak, birlikte el ve gönül birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi..

Kars'ta barajdaki üretime durdurma kararı verildi!

Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Sefaköy Barajı Hidro Elektrik Santrali'ndeki (HES) üretimin, barajda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı bulunmadığı gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi.

Fatsa'ya hidro elektrik santrali yapılmayacak!

HES inşaatına karşı hukuk mücadelesi başarı ile sonuçlanmasına rağmen HES'çi şirket, faaliyetlerini sürdürüyordu. Bölge halkı şirketin çalışmalarını durdurmak için günlerdir dere kenarında aralıksız nöbet tutuyordu.

Kırıkkale'ye kurulması planlanan HES için protesto yapıldı!

Kırıkkale Çelebi ilçesinde Kızılırmak üzerine kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali'ni (HES) istemeyen bir grup köylü ile jandarma arasında arbede yaşandı. Köylüler iş makinelerinin çalışmaya başlamasına tepki gösterdi.

Çatalağzı Termik Santrali ihalesi 351 milyon dolar teklifle Demir Madencilik'in!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) iki ünitede toplam 300 MW kurulu güce sahip Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi önceki gün Ankara'da yapıldı.

Çatalağzı Santrali'ne 351 milyon dolarlık teklif verildi!

300 MW kurulu güce sahip Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 351 milyon dolarla Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret verdi...

Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin 2 numaralı Gaz Türbin ünitesi açıldı!

Akaenerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılan açıklamada iştiraki Egemer Elektrik Üretim A.Ş.'nin Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nde kurduğu 2 numaralı Gaz Türbin ünitesinin ticari üretime başladığı bildirildi...

Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi Demir Madencilik verdi!

Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 351 miyon dolar ile Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Zeki Toçoğlu: İlk kez bir belediye hidroelektrik santrali inşa etti!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun ki Türkiye’de yerel yönetimler tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. İlk kez bir belediye Hidroelektrik Santrali inşa etti. Artık Sakarya Nehri boşa akmayacak.

hidro elektirk santrali Haberi

hidro elektirk santrali
Antalya'da hayata geçirilen hidroelektrik santrali (HES) 'nin kurulumu tamamlandı. Yaklaşık maliyeti 45 milyon lira olarak belirtilen tesis 23 ayda saatte 9 megavat elektrik enerjisi...